Antena Meniu Search
x

Video Medicul Octavian Mazilu, arestat preventiv. A luat 300 de lei șpagă, deși câștiga 6.000 de euro pe lună ca chirurg și profesor

Medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timişoara, care ocupa funcţia de şef Secţie Chirurgie Oncologică în cadrul aceleiaşi unităţi medicale, cadru didactic la Universtiatea de Medicină şi Farmacie şi Timişoara şi membru PSD, a fost arestat preventiv, miercuri, după ce marţi a fost prins în flagrant în timp ce primea de la un pacient suma de 300 de lei cu titlu de mită. Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Timiş.

de Redactia Observator

la 01.06.2022, 17:28

Vezi și

După ce a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timişoara, acuzat de luare de mită în formă continuată (25 de luări de mită), a fost arestat preventiv miercuri de judecătorii Tribunalului Timiş.

”În dată de 31.05.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţa de inculpatul M.O. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (25 acte materiale). În fapt, s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timişoara, inculpatul ar fi primit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de la mai mulţi pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 şi 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În dată de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacienta internată în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

În urma unor plângeri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, unitatea centrală, şi serviciul teritorial Arad, au declanşat cercetările.

Medicul Octavian Mazilu, monitorizat timp de două luni

Aceştia l-au monitorizat aproximativ două luni pe medicul Octavian Mazilu. Doctorul a fost ridicat, marţi chiar din cabinetul sau de la Spitalul Municipal Timişoara, în urma unui flagrant, transmite news.ro.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Octavian Mazilu are un venit lunar de aproximativ 6000 de euro ca medic, cadru didactic universitar, dar şi din dividende de la o firma la care era acţionar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Medicul Octavian Mazilu, arestat preventiv. A luat 300 de lei șpagă, deși câștiga 6.000 de euro pe lună ca chirurg și profesor