Antena Meniu Search
x

Maratonul meniurilor de nuntă la Sibiu: Oltenii, în competiție cu bucătarii din Mexic și Malaezia

Maratonul meniurilor de nuntă a pus pentru câteva zile Sibiul pe harta culinară mondială. Bucătarii din Oltenia au avut de înfruntat măiestria chefilor din Malaezia au Mexic. Un schimb de experienţă la finalul căruia maeştrii în arta culinară s-au prins într-o horă românească.

de Redactia Observator

la 21.11.2019, 00:40

Vezi și

Maratonul meniurilor de nuntă a pus pentru câteva zile Sibiul pe harta culinară mondială. Bucătarii din Oltenia au avut de înfruntat măiestria chefilor din Malaezia sau Mexic. Un schimb de experienţă la finalul căruia maeştrii în arta culinară s-au prins într-o horă românească.

Jose Martinez a venit din Mexic pentru a le găti românilor un meniu de nuntă tradiţional din ţara sa. Sosul, cum altfel dacă nu picant, dă savoare puiului servit în pănuşi de porumb.

Câţiva paşi mai încolo, aromele asatice invadează locul. Bucătarii din Malaezia pregătesc o mâncare nelipsită de la nunţile lor. Pui cu cartofi, ghimbir, coriandru şi mult chilli.

România nu se lasă mai prejos. Oltenii se laudă cu un meniu format din aperitive, numite "ciugulituri" din carne de porc, sarmale şi găină împănată. Festinul se încheie cu o ciorbă de raci, pe care, cândva o mâncau doar boierii.

Între un dans al căluşarilor şi o horă, bucătarii veniţi de pe toate continentele s-au întrecut şi în meniuri fine dinning.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Maratonul meniurilor de nuntă la Sibiu: Oltenii, în competiție cu bucătarii din Mexic și Malaezia