PERICOL!!! Merele din supermarketuri, tratate cu ceară
Mere roşii ca lumânarea de ceară. Nu e o metaforă, ci o realitate din supermarketurile româneşti. Fructele sunt aduse de peste mări şi ţări. Şi, ca să reziste săptămâni, chiar şi luni întregi, sunt tratate
Mere roşii ca lumânarea de ceară. Nu e o metaforă, ci o realitate din supermarketurile româneşti. Fructele sunt aduse de peste mări şi ţări. Şi, ca să reziste săptămâni, chiar şi luni întregi, sunt tratate
bărbatul care a filmat minunea şi a postat-o pe pagina sa de socializare a cumpărat mărul dintr-un hipermarket din Constanţa. Chiar înainte să guste din măr, a observat că era acoperit cu o peliculă de ceară.
Explicaţia ar fi că unii importatori care aduc mere din ţări precum Italia, Grecia sau Turcia folosesc ceara pentru a menţine merele cât mai proaspete. Ceara, considerată la nivel european un aditiv alimentar, ajută fructele şi legumele să rămână arătoase şi să nu se deshidrateze.
Stratul subţire de ceară se depune pe fucte şi legume fie prin scufundare, fie prin pulverizare. Există, însă, şi un pericol. Stratul de ceară, spun specialiştii, menţine bacteriile.
Dacă sunt spălate doar cu un jet de apă, ceara însă nu va dispărea de pe fructe. Cel mai bine ar fi ca fructele ceruite să fie spălate în apă caldă, cu puţin oţet sau suc de lămâie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰