Antena Meniu Search
x

Mesajul lui Raed Arafat, la aniversarea a 30 de ani de SMURD (Video)

Dr. Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, cel care a pus bazele Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), a transmis un mesaj cu prilejul aniversării a 30 de ani de activitate.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.09.2020, 21:07

SMURD
30 de ani de la înființarea SMURD. Raed Arafat a pornit la drum cu o singură mașină și o mână de voluntari. Acum, Serviciul are mii de pompieri, medici, asistenți, piloți și voluntari și acționează în toate județele României - Mediafax Foto / Dani Amariei via Hepta | Departamentul pentru Situații de Urgență via Youtube
  • SMURD a devenit o parte indispensabilă în situațiile de urgență, spune Raed Arafat
  • Serviciul a pornit la drum în 1990, în Târgu Mureș, cu o singură mașină și o mână de voluntari
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

"30 de ani. Cifra la care am ajuns astăzi, de la momentul în care a pornit inițiativa de a dezolva un serviciu de urgență modern, destinat salvării vieților și intervenției rapide de urgență pe care îl cunoașteți sub denumirea SMURD. Acum 30 de ani au avut loc primele intervenții, primele ieșiri a unei echipe voluntare care urmă să devină nucleul dezvoltării acestui serviciu. Voluntariat, dedicare, sacrificiu din partea unor oameni care au pus viața altora înainte intereselor lor proprii. 30 de ani de implicare a mai multor entități din sectorul public, privat, entități internaționale, care au venit în sprijinul nostru, că să dezvoltăm acest serviciu. Astăzi, când sărbătorim 30 de ani de la începerea activității SMURD, astăzi vin și vă spun mulțumesc. Mulțumesc tuturor celor care v-ați implicat și va implicați și va veți implica în dezvoltarea acestui serviciu, tuturor celor care ne-ați sprijinit ca să ajugem unde suntem. Nu puteam să ajungem aici dacă nu era o muncă de echipă și dacă nu aveam sprijinul potrivit la momentul potrivit. Vom fi mereu alături de cei care au nevoie de noi, vom fi mereu o echipă care se dedică salvării de vieți. La mulți ani colegilor, la mulți ani pompierilor, la mulți ani medicilor, la mulți ani asistenților, la mulți ani piloților, la mulți ani voluntarilor care zi de zi se află în serviciul semenilor lor. La mulți ani, SMURD!", a transmis Raed Arafat, într-un videoclip publicat pe pagina oficială de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tot în cursul acestei zile, într-un interviu acordat sănătatea.tv, secretarul de stat a declarat că în 30 de ani de activitate SMURD a efectuat milioane de intervenții, zeci de mii de ore de zbor și a salvat viețile a zeci de mii de pacienți.

"Din punctul nostru de vedere, SMURD este o parte indispensabilă din sistemul de urgență. Să ne gândim. Suntem deja la 1.200-1.300 de intervenții pe zi, deci peste 1.000 de pacienți pe zi. Pe lângă o medie de 20-25 de intervenții aeriene pe zi de salvare. Vorbim de transport neonatal specializat unde avem cazuri zilnic, fie cu elicopterele fie cu mașinile de terapie intensivă neonatală. Dacă am face un experiment, să zicem că SMURD nu mai există pentru 24 de ore, fără discuție acest lucru ar însemna că unii oameni nu vor avea asistență de urgență potrivită,  unii vor avea viața pusă în pericol și unii poate nu vor mai fi în viață", a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mesajul lui Raed Arafat, la aniversarea a 30 de ani de SMURD (Video)