Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mesaje de Sf. Maria 2024. Urări pentru cei care îşi serbează onomastică de Adormirea Maicii Domnului 

Mesaje de Sf. Maria 2024. Creştinii ortodocşi sărbătoresc an de an pe data de 15 august Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului, prăznuită fiind trecerea în neființă a Fecioarei Maria.

de Redactia Observator

la 13.08.2024 , 20:51

Mesaje de Sf. Maria 2024
Mesaje de Sf. Maria 2024 - Shutterstock

Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului este sărbătorită de creştinii ortodocşi pe data de 15 august. În această zi prăznuim trecerea în neființă a Fecioarei Maria și este una din cele mai importante sărbători ale creștinilor ortodocși.

Mesaje de Sf. Maria 2024 pentru cei care isi serbeaza onomastica

  • Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie! La Mulţi Ani!
  • Fie ca Sărbătoarea Sfintei Maria să îţi aducă în inimă pace, iubire, bucurie şi fericire!
  • De Sfânta Maria, îţi urăm ca numele ce-l porţi să-ţi fie ocrotitor şi călăuzitor în viaţă!
  • Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de colorată precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori!
  • O sărbătorim pe Fecioara Maria şi te sărbătorim pe tine. Să rămâi mereu blândă, bună şi drăguţă cu toţi cei din jurul tău!
  • De Sfânta Maria, îţi urăm ca numele ce-l porţi să-ţi fie ocrotitor şi călăuzitor în viaţă!
  • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate şi fericire. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
  • Zi sfântă de Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!
  • Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Maria cât mai frumoasă!
  • Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Maria!
  • Întocmai ca Fecioara Maria al cărei nume îl porți, învață să ierți, să fii mai bun, mai înțelept, să mă ierți când greșesc şi să mă înveți să fiu, la rândul meu, un om mai bun. La mulți ani!''
  • De Sfânta Maria, toate gândurile mele bune şi întreaga mea inimă sunt toate pentru tine.
  • Multă sănătate, belşug şi fericire îţi doresc de Sfânta Maria, la mulţi ani! Cele mai ambiţioase dorinţe să ţi se împlinească, cele mai norocoase momente să te „lovească” şi cele mai dragi persoane să te însoţească, mereu! La mulţi ani!
  • Ziua numelui tău este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Maria / Marian!
Articolul continuă după reclamă

Mesaje creştine de Adormirea Maicii Domnului

Pe acelaşi subiect
  • De Sfântă Maria, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!
  • Fie că Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la ține cu succes, fericire și prosperitate. La mulţi ani!
  • Fie că toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Maria cât mai frumoasă!
  • Întocmai ca Fecioara Maria al cărei nume li porți, învață sa ierți, să fii mai bun, mai înțelept, sa mă ierți când greșesc si sa mă înveți sa fiu, la rândul meu, un om mai bun. La mulți ani!

Ce nume româneşti sunt sărbătorite pe 15 august

În rândul bărbaților cel mai sărbătorit nume este Marian, aproximativ 318.846, iar în rândul femeilor este numele Maria 1.475.575.

Printre numele de femei care se sărbătoresc de Adormirea Maicii Domnului se numără Marina, Mariana, Marinela, Marieta, Mirabela, Mari, Meri, Maricica, Marița, Marusia, Măriuca, Maricica, Mia, Mioara, iar printre cele de bărbaţi se numără Marian, Marin, Marinică, Marinel, Marinuș.

Se urează sau nu la mulţi ani de Adormirea Maicii Domnului

Pornind de la faptul că este vorba despre Adormirea Maicii Domnului, deci trecerea în nefiinţă a Fecioarei Maria, se presupune că este mare păcat dacă spui La mulţi ani celor care poartă numele Sfintei Fecioare. Se zice că de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului se pomenesc doar morţii, iar ziua onomastică poate fi sărbătorită doar pe 8 septembrie, atunci când Biserica sărbătoreşte Naşterea Maicii Domnului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri sociale » Mesaje de Sf. Maria 2024. Urări pentru cei care îşi serbează onomastică de Adormirea Maicii Domnului