Antena Meniu Search
x

Mesaje de Sfântul Nicolae pentru cei dragi. Cele mai frumoase urări de trimis pe Facebook, WhatsApp sau SMS

Pe 6 decembrie este prăznuit Sfantul Nicolae, ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept. Vezi care sunt cele mai frumoase idei de mesaje, urări şi SMS-uri pentru prietenii și rudele care poartă numele Nicolae, Nicoleta, Niculina sau Nicu şi care luni, 6 decembrie, îşi sărbătoresc ziua numelui, potrivit calendarului creștin ortodox.

de Redactia Observator

la 05.12.2022, 16:43

Sfântul Nicolae
Mesaje de Sfântul Nicolae pentru cei dragi - Shutterstock

Marţi, 6 decembrie, Biserica îl pomeneşte pe Sfântul Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, cinstit de toată creştinătatea, pentru că este sfântul iubirii. A fost un om de o foarte mare cultură teologică, o autoritate în domeniu şi un om cu un profil moral model. Din acest motiv, adesea este pus alături de apostoli.

Minunile Sfântului Nicolae

Se spune că Sfântul Nicolae a vindecat mulţi bolnavi şi demonizaţi. El a salvat Mira Lichiei de foamete, arătându-se în vis unui negustor italian pe care l-a îndemnat să vină să-şi vândă grâul în cetatea Mirei.

Cea mai cunoscută este minunea cu acel bărbat care avea trei fete şi care fusese, probabil, bogat, dar care a ajuns într-o situaţie economică delicată. Soluţia ieşirii din această situaţie era să-şi ofere fetele spre desfrânare. Se spune că seara, ori de câte ori gândul acesta îi revenea omului respectiv, Sfântul Nicolae, episcopul locului, arunca, în taină, o pungă cu galbeni în curtea lui, astfel încât să aibă cu ce să trăiască şi să nu dea fetele spre pierzare.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, o altă minune consemnează faptul că în vremea împăratului Constantin, trei tineri, cărora li se spune voievozi (guvernatori locali) au fost acuzaţi pe nedrept de complot împotriva împăratului. Au fost închişi şi urmau să fie decapitaţi. Dar seara, Sfântul Nicolae i-a apărut în vis împăratului, spunându-i că sunt nevinovaţi.

Înspăimântat de această viziune, împăratul i-a eliberat. Aproape în toate aceste intervenţii ale Sfântului Nicolae se vede că cei ajutaţi sunt persoane tinere şi probabil din acest motiv Sfântul Nicolae a fost tratat şi cinstit ca un mare ajutător al tinerilor.

Dacă aveți nevoie de idei de mesaje și urări amuzante pentru a transmite un gând bun sărbătoriților de Sfântul Nicolae, vă puteți inspira din lista de mai jos.

Mesaje de Sfântul Nicolae

„Crede în ceea ce te poate face fericit! E doar o tradiție care a trezit sentimente de bucurie în sufletul tauîncă de la primul Moș Nicolae. Gândește-te că este același care are grija să vină la tine de fiecare dată. La mulți ani!”

„Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros La Mulți Ani, multă sănătate, multe realizări și tot ce vă doriți lângă cei dragi.”

„Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros La Mulți Ani, multă sănătate, realizări și tot ce vă doriți alături de cei dragi.”

La Mulți Ani cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae!”

„La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii!”

„Ne gândim cu toții la tine și pentru că astăzi este o zi specială îți urăm un sincer La Mulți Ani!”

„O zi specială pentru un coleg deosebit. La mulţi ani de ziua numelui tău!”

„Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulți ani, Nicoleta!”

„Să ai parte de sănătate, multe realizări și să te bucuri de această zi frumoasă mereu! La mulți ani, de ziua numelui!”

Urări de Moş Nicolae

„Bucuria lumii toată, zi de zi-n ușă să-ți bată, bunul Moș Nicolae să-ți dea, tot ce îți dorești și ai vrea!”

„Sufletul tău să vibreze în armonie și pace, iubirea să te primească în brațele-i pline de căldură și duioșie, iar norocul să te urmeze oriunde. La mulți ani, de Sf. Nicolae!”

„Un trandafir, o floare și-o rază de soare să-ți lumineze inima în această zi deosebită.

„Sper ca Moș Nicolae să-ți umple ghetuțele cu tot ceea ce ți-ai dorit”!

„Sper ca ziua numelui tău să îți aducă multe motive de a sărbători. La mulți ani!”

„Sper ca sărbătoarea Sfîntului Nicolae să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi mai ales… multă dragoste!”

„La mulți ani, Nicolae… în viață să te împiedici de un bolovan de noroc, să calci într-o baltă de fericire, să te stropești din cap până în picioare cu iubire și să fii sănătos!”

Mesaje haioase de Moş Nicolae

„Moşuleţ, dacă las mai multe ghete primesc mai mulţi bani?”

„Acum chiar trebuie să-ţi pregăteşti ghetuţele, nu mai ai nicio scuză!”

„Moş Nicolae m-a rugat să-ţi transmit că vine la noapte să îţi lase o duzină de nuiele!”

„Astăzi, de ziua ta, Moş Nicolae ţi-a adus o nuia…. păcat că nu ai fost cuminte!”

„Anul acesta Moş Nicolae nu ţi-a adus mai nimic… doar pe mine. Mulţumeşte-te cu atât.”

„Dacă tu ai încăpea într-o ghetuţă şi copilaşul nostru scump în altă ghetuţă, tot ce aş avea nevoie pe lumea asta ar fi … o pereche de ghetuţe. Vă iubesc!”

"Sfântul Nicolae a venit, cizmele ti-ai pregătit?"

"Cizmulițe lustruite îl așteaptă la fereastră! Haide, fugi și îi deschide, vine bucuria noastră!"

„Dragă Moş Nicolae, te rog să aduci sănătate şi fericire familiei şi prietenilor mei. Mulţumesc. La Mulţi Ani!”

„De Moş Nicolae este momentul în care ceea ce ne dorim devine realitate! Dacă eşti sănătos, fericit, înconjurat de cei dragi, atunci Moş Niculae a venit deja.”

„Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulți ani, Nicoleta!”

„Să ai parte de sănătate, multe realizări și să te bucuri de această zi frumoasă mereu! La mulți ani, de ziua numelui!”

„Ziua de 6 Decembrie să aducă tuturor românilor multă sănătate și fericire și ca spiritul acestei zile sfinte să nu fie uitat.”

“Cu ocazia Sfântului Nicolae va doresc să aveți parte de un Moș Nicolae generos și momente pline de bucurie cu cei dragi”.

”Sorcova, vesela / Nicolae-i ziua ta! / Să trăieşti, să petreci, / An de an să înfloreşti!”

“Sufletul tău să vibreze în armonie și pace, iubirea să te primească în brațele-i pline de căldura și duioșie, iar norocul să te urmeze oriunde. La mulți ani, de Sf. Nicolae!”.

“Moş Nicolae aduce cadouri tuturor, eu nu am nevoie de cadou, căci te am pe tine şi am totul!”

“Fie ca celor care nu aţi fost cuminţi să aveţi norocul ca Moş Nicolae să vă umple ghetuţele cu nuieluşe … dar din ciocolată”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mesaje de Sfântul Nicolae pentru cei dragi. Cele mai frumoase urări de trimis pe Facebook, WhatsApp sau SMS