Antena Meniu Search
x

Video Experiment Observator: La Târgul de Crăciun, cu 100 de lei în buzunar. Ce pot face două persoane de aceşti bani

Cât costă să simți magia sărbătorilor? Destul de mult, spun mai toţi cei care ajung la târgurile de Crăciun. Experiența nu a fost nici până acum una ieftină, însă efectele scumpirilor în lanț se vad și aici. Echipa Observator Timişoara a facut un experiment - a încercat să vadă ce poate cumpăra cu un buget de 100 de lei. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 04.12.2022, 19:27

Vezi și

"Intrăm în Târgul de Crăciun de la Timișoara, dar ca să simţim magia sărbătorilor trebuie să ne deschidem și portofelele. Suntem două persoane. Avem un buget total de 100 de lei ca să cheltuim astăzi", spune Iulia Pop, reporter Observator. Mirosul îmbietor ne convinge să facem prima oprire la tarabele cu mâncare. Pe un burger de vită plătim 32 de lei. Preţurile pornesc de la 25 de lei pentru un hot dog şi ajung la 100 de lei, pentru un kilogram de mezeluri tradiţionale. Tot atât costă și șoriciul, iar caltaboșul este 50 de lei.

Preţuri la Târgul de Crăciun din Timişoara

Un bătrân mărturiseşte că şi-a propus să cheltuie 10 lei "pe jumeri. Am văzut, între 7 si 8 lei suta de grame. Deci îmi cumpăr 100 de grame de jumări". La plăcinte, mereu înainte. Preţurile însa l-au ameţit şi pe domnul din imagini, căruia matematica îi dă de furcă. Întrebat câte plăcinte a luat, răspunde: "Una, două, trei, patru! Total? Păi, cât e una ... 4x20 de lei = 120. 80 de lei" . "Am fost nevoiţi să umblăm. 30%, datorită faptului ... Materialele care sunt, că s-a scumpit tot: branză, caşcaval, făină, ulei, zahăr, toate", explică un comerciant. 

Între timp, cu 68 de lei rămaşi, noi ne căutam un desert. "Când vine vorba de desert, cele mai mari cozi sunt la plăcinte şi clătite. Dacă aş vrea una cu ciocolată, banane şi biscuiţi - 30 de lei. Aleg varianta mai ieftină. Îmi cumpăr o cicolată caldă - 10 lei", spune Iulia Pop, reporter Observator. Întrebat cât îl costă plimbarea, un tânăr răspunde: "Undeva la 300 - 400 de lei". Pentru că vrem să ne rămână şi o amintire de la târg, facem o poză cu Moşul. "Copiii văd, vor de toate, şi aia, şi aia", adaugă o familie care şi-a stabilit un buget limită de 200, maximum 300 de lei. 

Pe acelaşi subiect

Cât costă o plimbare în roata panoramică

"Mai avem 33 de lei, aşa că doar unul dintre noi se dă în roată. Pentru că n-am mâncat burger, mă dau eu. Din roată, târgul de Crăciun arată absolut superb. Priveliştea este spectaculoasă. De fapt, face toţi banii", arată Iulia Pop, reporter Observator. 

Plimbarea prin Trâgul de Crăciun se apropie de final. După nici o oră, bugetul nostru tinde spre 0: "Mai avem 8 lei, bani cu care am putea să ne cumpărăm un vin fiert. Dar pentru că suntem în timpul serviciului, renunţăm. Concluzia este că, indiferent de buget, Târgul de Craciun de la Timişoara merită vizitat pentru atmosfera şi pentru oamenii săi. De la Timişoara, pentru Observator, Iulia Pop şi Alex Pancz".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri economice » Experiment Observator: La Târgul de Crăciun, cu 100 de lei în buzunar. Ce pot face două persoane de aceşti bani