Antena Meniu Search
x

Video Pelerinaj la biserica Sf. Gheorghe din Capitală. Mii de enoriași stau la rând pentru a atinge mâna Sfâtului Nicolae și Brâul Maicii Domnului

Este pelerinaj la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti. Timp de câteva zile, credincioşii pot merge să se închine la Brâul Maicii Domnului adus aici din Grecia. Sute de oameni au înfruntat frigul şi s-au aşezat la coadă. Vor să se roage la raclă, mai ales că mâine este zi de sărbătoare.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 05.12.2022, 13:55

Vezi și

"Slavă ţie Hristoase Dumnezeule, nădejdea noastră, slavă ţie! Mântuieşte şi ne miluieşte pe noi!"

Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti a fost neîncăpătoare în timpul Sfintei Liturghii, care a fost oficiată de preoţi români dar şi de un slujitor al Domnului venit din Grecia. De la Mănăstirea elenă Kato Xenia a fost adusă pentru închinare şi racla cu brâul Maicii Domnului. Credincioşii au stat două-trei ore la coadă pentru a ajunge la odoarele sfinte.

"E un eveniment, e o zi sfântă, sunt moaştele şi suntem oameni cu credinţă, care credem în Dumnezeu, de asta şi venim, să fie bine, să fie pace, să fie pace."

"Aţi stat mult la coadă?"

Pe acelaşi subiect

"Am stat două ore."

Credincioșii vin să se închine și la moaștele Sfântului Nicolae

Unii dintre credincioşi vin aici de ani de zile pentru a se închina la moaştele Sfântului Nicolae, pe care biserica le găzduieşte de peste patru secole.

"Am venit special pentru că peste două zile este Sfântul Nicolae iar Tic ştie despre Sfântul Nicolae că-l ocroteşte şi că-l iubeşte şi că-i aduce şi cadouri. Astfel încât să fie cât mai bine pregătit, am mai făcut o vizită pe aici şi să facem şi o rugăciune pentru el astfel încât să crească el aşa mare, frumos şi sănătos."

"Sunt din partea Bolintinului, vin de câţiva ani la Mâna Sfântului Nicolae, acum special că a adus şi Brâul Maicii Domnului, am venit să ne rugăm pentru sănătate, pentru copii, pentru noi toţi, pentru ţară. De câte ori am venit, printre dorinţele pe care le-am pus tot timpul s-au împlinit."

"Pentru a ne ruga la Sfântul Nicolae, Maicii Domnului, Domnului Isus şi tuturor sfinţilor pentru sănătate, pentru tot ce ştie că ne trebuie."

Emil Cărămizaru, preot: "Este o zi istorică pentru această biserică voievodală a Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Se ştie că noi românii o iubim pe Maica Domnului pentru că trăim în grădina Maicii Domnului și dacă avem amprenta sfinţeniei ei în acest brâu pe care l-a lucrat cu sfintele sale mâini, oare nu e o binecuvântare pentru poporul din Capitală şi pentru pelerini să ne atingem de această sfinţenie?"

Pelerinajul durează patru zile, până pe 7 decembrie, iar biserica va fi deschisă până la ora 22.00 în fiecare zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Pelerinaj la biserica Sf. Gheorghe din Capitală. Mii de enoriași stau la rând pentru a atinge mâna Sfâtului Nicolae și Brâul Maicii Domnului