Antena Meniu Search
x

Video "Au escaladat preţurile!" Moş Nicolae aduce mai puţine cadouri în acest an, din cauza inflaţiei. Cât au ajuns să coste jucăriile pentru copii

Inflaţia afectează nu doar bugetul românilor de rând, ci şi pe cel al lui Moş Nicolae. Jucăriile, hainele, dulciurile, toate costă mai mult decât în 2021. Cu toate acestea, copiii pot răsufla liniştiţi. Moşul dă asigurări că indiferent de scumpirile de la raft, nu va lipsi nici anul acesta. 

de Marin Alexa

la 02.12.2022, 19:40

Vezi și

Cu cât este mai lungă lista moşului, cu atât ajutoarele lui trebuie să fie mai atente cu finanţele. Inflaţia îşi pune serios amprenta pe sărbătorile de iarnă. 

Mamă: Se simte. Ohoo, cum să nu. Sunt diferenţe de 50 de lei, 20 de lei, se simte. 

Mama cu copilul la cumpărături: Pe ăsta îl vrei? Da! Bine, mami, îl luăm, dar avem grijă cu el, da? 

Tată: Am observat o creştere substanţială, aproape de dublu aş putea spune. Sigur, se pot găsi alternative. 

Pe acelaşi subiect

Bunic: Au escaladat preţurile la toate lucrurile. La jucării, la îmbrăcăminte, aboslut tot. 

Bunică: Da, au crescut mult, dar iată că aici văd o reducere de 25%. Cam asta e creşterea, dacă aplic reducerea, le iau la vechile preţuri. 

Indiferent de preţurile de la raft, tradiţia e tradiţie. 

Mamă: În fiecare an vine cu jucării Moş Nicolae. Vine cu dulciuri, dar anul acesta, cum au fost prea buni şi cuminţi, am zis că trebuie să vină şi cu o jucărie.

Cele mai multe produse s-au scumpit chiar cu 20 de procente

Cele mai multe produse s-au scumpit cu 5, 10 sau chiar 20 de procente. 

Mara Eliza Barza, PR magazine online: Pentru Moş Nicolae, bugetul mediu a fost între 150 şi 300 de lei. Preţurile sunt mai mari decât anul trecut şi decât anii anteriori. În fiecare an se mai adaugă procente, dar nu pentru că magazinul vrea să scumpească, ci pentru că ei la rândul lor au preţurile mărite de la producători sau diferiţi parteneri.

Seturile de construcţie, roboţii sau jocul rummy sunt cele mai cerute de copii în această perioadă. Organizațiile pentru protecția consumatorilor îi atrag atenţia Moşului şi părinţilor ca în această perioadă să fie foarte atenţi la ce cadouri oferă. 

Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons: Să ne uităm pe eticheta produsului, să fie în română, să ne uităm la acel marcaj de conformitate europeană. Dacă nu îl are, nu cumpărăm hăinuţa, jucăria, nimic pentru că s-ar putea să producă pagube majore. La hăinuţe mă refer la acele şnururi sau cordoane, mai lungi decât prevede legislaţia europeană, care îi pot sufoca atunci când stau singuri. 

Sfântul Nicolae este sărbătorit pe 6 decembrie, ceea ce înseamnă că cei mici mai au timp să îşi cureţe ghetele.În caz contrar, s-ar putea să primească doar o nuia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » "Au escaladat preţurile!" Moş Nicolae aduce mai puţine cadouri în acest an, din cauza inflaţiei. Cât au ajuns să coste jucăriile pentru copii