Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mesaje de Sfântul Nicolae pentru cei dragi. Cele mai frumoase urări de trimis pe WhatsApp, Facebook sau SMS

Sfântul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept. Iată mai multe idei de mesaje, urări şi SMS-uri pentru prietenii și rudele care poartă numele Nicolae, Nicoleta, Niculina sau Nicu şi care luni, 6 decembrie, îşi sărbătoresc ziua numelui, potrivit calendarului creștin ortodox.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.12.2021 , 09:09

Mesaje de Sfântul Nicolae pentru cei dragi - Shutterstock

Luni, 6 decembrie, Biserica îl pomeneştepe Sfântul Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, cinstit de toată creştinătatea, pentru că este sfântul iubirii. 

Se spune că Sfântul Nicolae era blând, lipsit de răutate şi smerit cu duhul, ferindu-se de îngâmfare. Sărmanilor le era tată; săracilor, milostiv; mângâietor celor ce plângeau, ajutător celor năpăstuiţi şi tuturor mare făcător de bine. Se spune că Sfântul Nicolae a vindecat mulţi bolnavi şi demonizaţi. El a salvat Mira Lichiei de foamete, arătându-se în vis unui negustor italian pe care l-a îndemnat să vină să-şi vândă grâul în cetatea Mirei. 

În popor se crede că de Sfântul Nicolae începe iarna, cu adevărat. În această zi, Moşul îşi scutură barba sură şi începe să ningă. Dacă nu ninge, înseamnă că Sfântul Nicolae a întinerit.

Articolul continuă după reclamă

Dacă doriţi să transmiteţi un gând bun, o urare, o vorbă de bine cuiva drag care poartă numele lui Nicolae, vă ropunem câteva mesaje legate de semnificaţia sărbătorii, serioase, cu umor sau în versuri.

Pe acelaşi subiect

Mesaje de Sfântul Nicolae

„Crede în ceea ce te poate face fericit! E doar o tradiție care a trezit sentimente de bucurie în sufletul tauîncă de la primul Moș Nicolae. Gândește-te că este același care are grija să vină la tine de fiecare dată. La mulți ani!”

„Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros La Mulți Ani, multă sănătate, multe realizări și tot ce vă doriți lângă cei dragi.”

„Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros La Mulți Ani, multă sănătate, realizări și tot ce vă doriți alături de cei dragi.”

La Mulți Ani cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae!”

„La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii!”

„Ne gândim cu toții la tine și pentru că astăzi este o zi specială îți urăm un sincer La Mulți Ani!”

„O zi specială pentru un coleg deosebit. La mulţi ani de ziua numelui tău!”

„Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulți ani, Nicoleta!”

„Să ai parte de sănătate, multe realizări și să te bucuri de această zi frumoasă mereu! La mulți ani, de ziua numelui!”

Urări de Moş Nicolae

„Bucuria lumii toată, zi de zi-n ușă să-ți bată, bunul Moș Nicolae să-ți dea, tot ce îți dorești și ai vrea!”

„Sufletul tău să vibreze în armonie și pace, iubirea să te primească în brațele-i pline de căldură și duioșie, iar norocul să te urmeze oriunde. La mulți ani, de Sf. Nicolae!”

„Un trandafir, o floare și-o rază de soare să-ți lumineze inima în această zi deosebită.

„Sper ca Moș Nicolae să-ți umple ghetuțele cu tot ceea ce ți-ai dorit”!

„Sper ca ziua numelui tău să îți aducă multe motive de a sărbători. La mulți ani!”

„Sper ca sărbătoarea Sfîntului Nicolae să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi mai ales… multă dragoste!”

„La mulți ani, Nicolae… în viață să te împiedici de un bolovan de noroc, să calci într-o baltă de fericire, să te stropești din cap până în picioare cu iubire și să fii sănătos!”

Mesaje haioase de Moş Nicolae

„Moşuleţ, dacă las mai multe ghete primesc mai mulţi bani?”

„Acum chiar trebuie să-ţi pregăteşti ghetuţele, nu mai ai nicio scuză!”

„Moş Nicolae m-a rugat să-ţi transmit că vine la noapte să îţi lase o duzină de nuiele!”

„Astăzi, de ziua ta, Moş Nicolae ţi-a adus o nuia…. păcat că nu ai fost cuminte!”

„Anul acesta Moş Nicolae nu ţi-a adus mai nimic… doar pe mine. Mulţumeşte-te cu atât.”

„Dacă tu ai încăpea într-o ghetuţă şi copilaşul nostru scump în altă ghetuţă, tot ce aş avea nevoie pe lumea asta ar fi … o pereche de ghetuţe. Vă iubesc!”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Mesaje de Sfântul Nicolae pentru cei dragi. Cele mai frumoase urări de trimis pe WhatsApp, Facebook sau SMS