Antena Meniu Search
x

Alertă meteo cu efect imediat. 11 judeţe lovite acum de viscol şi fenomene periculoase

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme severă imediată Cod Galben şi Cod Portocaliu în 11 judeţe.

Cod Portocaliu pentru Tulcea şi Constanţa
Avertizare de vreme severă imediată - pixabay.com

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme severă imediată Cod Galben şi Cod Portocaliu în 11 judeţe.

Potrivit meteorologilor, fenomene meteo periculoase se manifestă acum 11 judeţe, cum ar fi ninsori, intensificări susținute ale vântului, cu rafale în jurul a 90 km/h, chiar viscol puternic în zonele mai înalte ale ţării.

Avertizare de vreme severă imediată

Judeţele care intră sub avertizarea de vreme severă imediată, potrivit ANM, sunt: Alba, Mureş, Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt, Dolj, Tulcea, Neamţ, Iaşi şi Constanţa.

Pe acelaşi subiect

Cod Portocaliu pentru Tulcea şi Constanţa

Potrivit ANM, în judeţele Tulcea şi Constanţa, meteorologii au emis Cod Portocaliu de fenomene meteo periculoase, urmând a se înregistra ninsoare însoţită de intensificări susținute ale vântului, cu rafale în jurul a 90 km/h.

Avertisment pentru şoferi

Şoferii sunt rugaţi să se informeze înainte de a pleca la drum în legătură cu situația meteorologică din zonele pe care urmează să le tranziteze, să circule prudent şi să aibă montate cauciucuri de iarnă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, acest articol se actualizează. 

Avertizările sunt valabile până la ora 23:00, cu posibilitate de prelungire în unele judeţe, în funcţie de evoluţia vremii.

Vremea se va menține rece până luni, 25 februarie

ANM precizează că, în intervalul 22 februarie, ora 14 - 23 februarie, ora 16, se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45...55 km/h. Local se va forma ghețuș.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.

Fenomene vizate: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Alertă meteo cu efect imediat. 11 judeţe lovite acum de viscol şi fenomene periculoase