Antena Meniu Search
x

Cod galben de vreme severă în majoritatea ţării, de vineri. Meteorologii anunţă ninsori, ploi şi vânt puternic

ANM a emis o atenţionare de cod galben de vreme severă pentru majoritatea judeţelor ţării, începând de vineri. Meteorologii anunţă ninsori, ploie şi vânt puternic în weekend.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 21.02.2019, 16:14

ANM a emis o atenţionare de cod galben de vreme severă pentru majoritatea judeţelor ţării, începând de vineri. Meteorologii anunţă ninsori, ploie şi vânt puternic în weekend.

Codul galben intră în vigoare de vineri, de la ora 14.00 şi va fi valabil până sâmbătă, la ora 16.00.

Conform ANM, în această perioadă vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Vor fi precipitaţii mixte în Transilvania, mai ales sub formă de ninsoare la munte, moderate cantitativ în Carpaţii Meridionali.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, vor fi la început ploi, dar care se vor transforma ulterior în lapoviţã şi ninsoare. 

Harta codului galben de vreme severă

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45...55 de kilometri pe oră, iar local se va forma gheţuş.

Vreme extrem de rece în weekend

Meteorologii anunţă că vremea se va răci accentuat şi va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Va fi ger noaptea şi dimineaţa, mai ales în regiunile nordice şi centrale.

Meteorologii avertizează, de asemenea, că în perioada codului galben, în Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, vântul va avea intensificări cu rafale de 55 - 65 de kilometri pe oră şi izolat de 79 de kilometri pe oră. Pe crestele munţilor vor fi rafale de 90 - 100 de kilometri pe oră, care vor viscoli zăpada şi vor reduce vizibilitatea.

Schimbarea vremii este provocată de un val de aer polar care vine din Rusia şi care va afecta România tot weekendul. De luni, temperaturile încep să crească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Cod galben de vreme severă în majoritatea ţării, de vineri. Meteorologii anunţă ninsori, ploi şi vânt puternic