Antena Meniu Search
x

Mezelurile anulează efectele unor pastile

Vi se întâmplă ca durerile de cap să nu treacă nici atunci când luaţi medicamente? De vină ar putea fi alimentaţia. Un studiu românesc arată că mezelurile anulează efectele unor pastile

Vezi și

Oricum i-ar spune comercianţii, un lucru e cert: mezelurile sunt pline de aditivi, coloranţi şi conservanţi artificiali. Sunt cuvintele cheie care tronează pe majoritatea etichetelor de alimente. Atunci când ai unde să le citeşti.

Oricum, de cele mai multe ori ingredientele au denumiri chimice complicate, pe care nu le înţelegem şi nici nu ştim cum ne afectează sănătatea. Astăzi, încercaţi să reţineţi un singur compus: Glutamat monosodic. Cunoscut şi sub denumirea de E621 sau MSG, este o substanţă care face obiectul unei cercetări româneşti recente. Rezultatele sunt surprinzătoare.

"Glutamatul monosodic, E621 interferează cu activitatea unor medicamente din clase foarte utilizate de români. Vorbim despre analgezice, medicamentele care reduc durerea. De asemenea, interferează cu medicamentele antiaritmice care sunt luate de bolnavii de inimă", declară nutritionistul Mencinicopeschi.

Adică efectul pastilelor este diminuat considerabil sau chiar anulat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Mezelurile anulează efectele unor pastile