Antena Meniu Search
x

Mihăiţă Popescu, exemplu de optimism după Colectiv. A supravieţuit incendiului, dar trăieşte într-un scaun cu rotile

Prietenii l-au scos din foc. Prietenii îl ajută să se bucure de viaţă. Mihăiţă Popescu, ţintuit într-un scaun cu rotile, a supravieţuit miraculos incendiului.

Vezi și

Prietenii l-au scos din foc. Prietenii îl ajută să se bucure de viaţă. Mihăiţă Popescu, ţintuit într-un scaun cu rotile, a supravieţuit miraculos incendiului din Colectiv, salvat de amicul său Pavlos. La doi ani de la tragedie, însă, încă are nevoie de sprijinul celor din jur. Merge la şcoală datorită colegilor care îl ajută să se îmbrace, să ajungă la ore şi să se întoarcă acasă. 

Este drumul pe care Mihai îl parcurge în fiecare zi, între casă şi şcoală. Niciodată singur. Prietenii îl ajută în fiecare zi, de dimineaţă şi până seara: "Nu mă descurc aproape deloc singur." 

Şi mai greu i-a fost în ultimele săptămâni, pentru că mama lui, operată acum 11 ani de cancer la stomac, a fost internată din nou: "A fost puţin mai greu, pentru că nu a fost mama să mă ajute, a venit matuşa mea dimineaţa să mă schimbe şi apoi veneau doi colegi, să mă ducă, câte unul în fiecare zi." 

"Nu pot să mai fac ce am făcut înainte, că nu am voie.  6 luni de zile nu am voie să-l ridic. Ar fi apărut iar nişte probleme cu boala pe care am avut-o eu.", spune mama băiatului. Dar solidaritatea colegilor de liceu îl ajută pe Mihai să reziste de la o zi la alta. "Suntem un grup mare, ne jucăm împreună, ieşim pe afară. Îl ajutăm sa se dezbrace, îi mai luăm lucruri în ghiozdan.", povesteşte Teodor.

Pe acelaşi subiect

După Colectiv, Mihai nu a mai putut folosi mâna dreaptă deloc, iar cu stânga încă se chinuie la recuperare: "Să mănânc, sa beau, sa ma joc pe calculator. Mă pot descurca cu ea." 

Nu a uitat, dar ştie că viaţa merge mai departe. Şi are planuri mari: "Să îmi termin studiile, să termin liceul, să dau la o facultate, ori la psihologie, ori la IT. Ma fascinează gandirea unui om, mă gandesc că pot să ajut oameni prin pshilogie." 

Ieri, la doi ani de la tragedie, supravieţuitorii, dar şi rudele celor decedaţi, au ieşit pe stradă, au aprins candele şi au participat la un concert caritabil, în memoria victimelor Colectiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mihăiţă Popescu, exemplu de optimism după Colectiv. A supravieţuit incendiului, dar trăieşte într-un scaun cu rotile