Antena Meniu Search
x

Video Mii de bunici, vaccinaţi în cele 130 de noi centre Pfizer

Cel mai vârstnic român vaccinat e de, de azi, un veteran de război, în vârstă de 104 ani. La fel ca el, mii de bunici au fost vaccinaţi astăzi în cele 130 de noi centre Pfizer, deschise în toată ţara. În ultima lună, au fost locuri noi disponibile doar pentru Astra Zeneca, dar acest vaccin se administrează numai celor sub 55 de ani.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 01.03.2021, 20:58

Vezi și

Aveţi în faţa dumneavoastră cel mai vârstnic locuitor al comunei Cumpăna, domnul Ceapă Ion care anul acesta va aniversa 104 ani.

A luptat în cel de-al doilea război mondial şi a văzut moartea cu ochii pe frontul din Caucaz. Azi, s-a vaccinat cu un singur gând: că va fi protejat.

„Sunt bine. Sunt sănătos, muncesc”.

130 de cabinete de vaccinare deschise luni în toată ţara

130 de cabinete de vaccinare s-au deschis azi în toată ţara. Cele mai multe, în Capitală, Timişoara, Maramureş şi Cluj. În centrul de la Palatul Copiilor din Bucureşti au fost programaţi astăzi 420 de oameni.

Acest pericol este pe peste tot pe lângă noi acest vaccin îmi conferă cât de cât siguranţă.

Oamenii vin să se vaccineze cu gândul că aşa vor putea, în sfârşit să-şi îmbrăţişeze familiile.

Iar cozile s-au format înainte de ora deschiderii.

Vlad Niculescu, director primăria sectorului 4: „La ora 7 erau peste 60 de persoane în faţa centrului de vaccinare”.

Cel mai mare centru deschis azi în Bucureşti este cel de la Palatul Copiilor, cu şapte cabinete.

În acest loc ar fi trebuit să mai funcţioneze încă 5 cabinete de vaccinare în care puteau fi imunizaţi 300 de oameni pe zi. Locul este gol pentru că nu există personal suficient. Ar mai fi fost nevoie de 25 de medici, asistenţi şi registratori.

7.800 de oameni, programaţi doar luni

7.800 de oameni au fost programaţi azi în cele 130 de cabinete nou deschise. Alţii s-au vaccinat cu Pfizer în centrele deschise săptămânile trecute. Mii de oameni s-au vaccinat cu Astra Zeneca. Doze Moderna nu mai sunt.

Eva Cristescu, medic de familie: "Am programat cred că vreo 20, poate 25 dintre cei care aşteptau deja din jumătatea lui ianuarie un loc la vaccinare, după asta, locurile s-au terminat".

Alte 214 mii de doze de vaccin Pfizer au ajuns azi în ţară. Iar peste două săptămâni se vor putea înscrie pe liste de aşteptare în platforma de vaccinare şi cei din etapa a treia. Imunizarea lor ar urma să înceapă pe 1 aprilie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Mii de bunici, vaccinaţi în cele 130 de noi centre Pfizer