Antena Meniu Search
x

Video Mii de credincioşi s-au adunat la procesiunea de la Timişoara, pentru a se închina la moaştele Sfântului Iosif. "Mi-a salvat viaţa"

Sărbătoare mare la Timişoara! Credincioşii s-au adunat în număr mare, aseară, la procesiunea cu moaştele Sfântului Iosif Cel Nou de la Partoş, denumit şi Sfântul Banatului. Mii de oameni au înconjurat catedrala şi s-au rugat alături de preoţi. Unii sunt convinşti că ocrotirea sfâtului le-a salvat viaţa.

de Redactia Observator

la 15.09.2021, 09:43

Vezi și

Credincioşii din Banat au venit în număr mare să se închine Sântului Iosif, considerat un protector al Timişoarei. "Mă încredinţez că se va ruga pentru mine. Mă rog pentru poporul meu, ţara mea, familia mea", spune o bătrână. 

Iosif cel Nou a fost ales mitropolit al Timişoarei în anul 1650. Timp de trei ani i-a păstorit de credincioşii din Banat, timp în care se spune că ar fi a săvârşit mai multe minuni. "Am avut multe întâmplări din care Sfântul Iosif m-a salvat. M-am electrocutat pe schela metalică şi spunându-i doar numele m-am desprins, după care am observat că îmi iese fum din mâini, expiram fumul", a povestit o altă credincioasă.

Sfântul Iosif este considerat salvator al Timişoarei în urma unui incendiu care a cuprins o mare parte din oraş, pe vremea când era mitropolit. Se spune că acesta ar fi ieşit, atunci, în faţa bisericii şi s-ar fi rugat pentru îndurare. Imediat cerul s-ar fi acoperit de nori, iar ploaia care a urmat a domolit flăcările care uciseseră deja foarte mulţi oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mii de credincioşi s-au adunat la procesiunea de la Timişoara, pentru a se închina la moaştele Sfântului Iosif. "Mi-a salvat viaţa"