Antena Meniu Search
x

Un miner a murit iar altul este grav rănit după ce o galerie s-a surpat la Mina Lupeni, din Valea Jiului

Un miner şi-a pierdut viaţa iar altul este grav rănit după ce o galerie s-a surpat de dimineaţă la Mina Lupeni, din Valea Jiului. Nenorocirea s-a petrecut la scurt timp după ce oamenii au intrat în tură. Minerul care a supravieţuit a fost transportat de un elicopter SMURD la spitalul din Arad.

Vezi și

Un miner şi-a pierdut viaţa iar altul este grav rănit după ce o galerie s-a surpat de dimineaţă la Mina Lupeni, din Valea Jiului. Nenorocirea s-a petrecut la scurt timp după ce oamenii au intrat în tură. Minerul care a supravieţuit a fost transportat de un elicopter SMURD la spitalul din Arad. Incidentul vine la mai puţin de un an după ce zece mineri au fost prinşi într-o galerie surpată, iar doi dintre ei şi-au pierdut viaţa.

Alarma s-a dat în jurul orei 8:00, imediat după intrarea în abataj a schimbului unu. Un telefon dat din subteran anunţa prăbuşirea unei galerii, la aproximativ trei kilometri de la intrarea în mina Lupeni.

Scos la suprafaţă, cel de-al doilea miner a fost resuscitat timp de 45 de minute, dar inima lui nu a mai pornit.

Accidentul de la mina Lupeni vine la niciun an după ce 10 mineri au fost prinşi în subteran, în urma unei alte surpări de galerie. Doi oameni şi-au pierdut atunci viaţa. Ministerul Energiei a deschis o anchetă, încheiată abia în această primăvară. Aşa s-a aflat că stâlpii de susţinere ai galeriilor de la Mina Lupeni sunt fragili iar minerii lucrează cu echipament vechi, care nu-i protejează.

În urma anchetei s-a dispus schimbarea conducerii minei. Nu s-a făcut însă nicio investiţie în abataj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un miner a murit iar altul este grav rănit după ce o galerie s-a surpat la Mina Lupeni, din Valea Jiului