Antena Meniu Search
x

Pedepse pentru comerciantii care nu dau bon fiscal

Ce-ati zice daca ati lua masa la restaurant si nu ati fi obligati sa platiti consumatia? Da, ati auzit bine. Ar fi de-ajuns o scapare a ospatarului. Pe care voi ati putea-o taxa. Ministerul de Finante vrea sa dea pedepse comerciantilor care nu dau bon fiscal

Vezi și

Proiectul autoritatilor romane nu este o noutate, cel putin pentru alte state din Uniunea Europeana, unde masura se aplica deja. Pe scurt, Guvernul roman vrea sa-i penalizeze pe comerciantii care fac evaziune si nu ofera bonuri fiscale clientilor. Astfel, romanii care merg la restaurant sau folosesc diverse tipuri de servicii nu vor mai plati contravaloarea acestora daca nu primesc bon fiscal. Ideea este analizata, in prezent, de specialistii Ministerului Finantelor.

Oficialii vor mai intai sa se asigure ca o astfel de masura poate fi aplicata in tara noastra si poate avea si rezultate. In acest sens, vor discuta si cu autoritatile din Grecia, acolo unde sistemul functioneaza deja de anul trecut si se bucura de un mare succes. In plus, in Grecia, refuzul de a plati in absenta bonului fiscal nu se aplica doar in domeniul turismului, ci si la diverse tipuri de achizitii si servicii unde exista risc de evaziune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Pedepse pentru comerciantii care nu dau bon fiscal