Antena Meniu Search
x

Ministrul Agriculturii preferă carnea de oaie pe masa de Crăciun

Meniul perfect pentru sărbători împacă şi porcul, şi oaia, şi pe Daea! Ministrul Agriculturii recunoaşte că nu refuză nici sarmalele, nici friptura de porc.

Vezi și

Meniul perfect pentru sărbători împacă şi porcul, şi oaia, şi pe Daea! Ministrul Agriculturii recunoaşte că nu refuză nici sarmalele, nici friptura de porc de pe masa de Crăciun. Spune, însă, că tot carnea de oaie îl face să saliveze cel mai tare şi speră ca, de la anul, tot mai mulţi români să aleagă mioara.

Primul an al lui Petre Daea în fruntea Ministerului Agriculturii nu se putea încheia fără o degustare de carne de oaie. S-a întâmplat la o şcoală de bucătari din Capitală. Cursanţii au pregătit 20 de feluri de mâncare din carne de oaie. Deşi pledează pentru mâncarea neaoşă, pe ministru l-a impresionat un preparat din Caraibe, cu oaie şi fructe exotice.

Petre Daea recunoaşte, totuşi, că pe masa de Crăciun va pune şi el tradiţionala carne de porc.

Un meniu de Crăciun pe placul ministrului, care împacă şi porcul, şi oaia, ar putea arăta aşa. La felul principal putem face un muşchiuleţ, un cotlet, un bavette de oaie cu sos simplu şi gustos. Ceafă de porc putem merge şi slow cook, 3-4 ore la cuptor. Cu garnitură de legume sote.

Carnea de oaie, spun bucătarii, are loc pe masa românului... doar de Paşte. Totuşi, Petre Daea este convins că, de la anul, tot mai mulţi români vor alege mai multă carne de oaie şi mai puţin porc. 

Producţia de carne de oaie a crescut cu 27% în ultimul an. Cea mai mare parte merge, însă, la export. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Agriculturii preferă carnea de oaie pe masa de Crăciun