Proiect de lege controversat. Claxonatul abuziv în intersecţie te trimite la psiholog
Un claxon scăpat la nervi, într-o intersecţie, te poate trimite la terapia de managemant a furiei sau mai grav, la închisoare!
Un claxon scăpat la nervi, într-o intersecţie, te poate trimite la terapia de managemant a furiei sau mai grav, la închisoare! Autorităţile nu s-au decis încă asupra pedepsei, dar sunt ferm convinse că şoferii abuzează de cel mai mare buton din maşină. Ba mai mult, claxonele ar fi altceva o formă de abuz împotriva poliţiştilor.
O zi obişnuită într-o intersecţie din Bucureşti. Şoferii claxonează indiferent de culoarea semaforului, deşi un poliţist e prezent în intersecţie. În viziunea Ministerului de Interne, acest gen de comportament reprezintă ultraj şi ar trebui pedepsit, nu doar amendat.
E o frântură din dezbaterea de astăzi între autorităţi, sindicatele din poliţie şi societatea civilă care nu cad de comun acord asupra pedepsei pentru ultraj. Ministerul propune între una şi trei luni de închisoare. ONG-urile, însă, vin cu o alternativă inedită pentru România.
Poliţiştii sunt de acord, dar se îndoiesc de faptul că un astfel de proiect poate fi implementat în ţara noastră.
Deşi claxonatul abuziv este pedepsit de lege, iar amenda prevăzută e de până la 800 de lei, în 2016 şi 2017 nici măcar un singur şofer din Capitală nu a fost sancţionat
Oficialii Ministerului de Interne speră că până la finalul anului vor decide pedeapsa pentru claxonat în intersecţie.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰