Antena Meniu Search
x

Ministrul Mediului a făcut un tur al insulei Belina, după ce aceasta a revenit în administrarea statului (Video)

Teleorman, comuna Seaca. Un fel de pol al sărăciei. O bucată de pământ ca un mic paradis care stârneşte patimi şi multe controverse de vreo șapte ani.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 25.05.2020, 22:02

Vezi și
  • Tel Drum a administrat peste 300 de hectare din insula Belina.
  • Insula a revenit în administrarea statului, după șapte ani.

Peste 300 de hectare. Este suprafața pe care Tel Drum a administrat-o în ultimii șapte ani. Discutăm despre insula Belina, toate bălțile din jur, dar și despre brațul Pavel. Este cel care face legătura dintre această zonă și Dunăre.

O pensiune, pontoane și baldachine. Preferatele lui Liviu Dragnea. Dar și fostul premier Sorin Grindeanu și actualul președinte PSD, Marcel Ciolacu, au verificat dacă balta de la Belina are pește.

La doar câțiva metri de spațiile de cazare găsim o platformă de beton care era folosită drept heliport. Doi piloți au declarat în fața instanței că acesta era modul preferat al lui Liviu Dragnea de a ajunge la insula Belina.

Se vorbea că aici s-ar fi inventat practic luxul pe pământ teleormănean. Odată ajunși, surpriză - luxul nu e chiar atât de lux și nici măcar nu are autorizație de construcție: "E o problemă, astea sunt ilegal făcute. Și probabil trebuie cu un executor judecătoresc, trebuie gândită cumva ca să putem să intrăm în posesia lor și să le punem în legalitate". 

Până când nu va intra în posesia clădirilor, statul nu are nici cheia. Așa că, azi, ministrul Mediului și presa au admirat doar peisajul, fără să poată vedea ce e dincolo de ușile închise.

Costel Alexe, ministrul Mediului: Din păcate, după acești doi ani de tergiversări, înțeleg că cei care au astăzi în administrare nici măcar accesul la utilitățile publice nu a fost permis mass-mediei sau colegilor de la București.

Se va rezolva și problema asta cât de curând, promite ministrul Mediului.

Cum au apărut clădirile ilegale pe insulă, rămâne un mister chiar și pentru adminstrator, directorul Tel Drum.

Petre Pitiş, director Tel Drum: Noi avem luciul de apă, de luciul de apă ne-am ocupat. Am înțeles că firma care a deținut contractul în perioada aia s-ar fi dizolvat sau oricum proprietarul a decedat.

Istoria acestui loc a început în 2013, cu o hotărâre de guvern prin care statul a trecut insula Belina în administrarea Consiliului Județean Teleorman. La doar câteva zile, consiliul a închiriat zona companiei Tel Drum.

Au fost ilegalităţi în lanţ, spun procurorii, care au folosit inclusiv imagini din satelit pentru a vedea cum s-a construit abuziv pe insula Belina în ultimii șapte ani. Dosarul Belina este acum pe masa judecătorilor. Sevil Shhaideh, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, și fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman sunt acuzați de abuz în serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Mediului a făcut un tur al insulei Belina, după ce aceasta a revenit în administrarea statului (Video)