Antena Meniu Search
x

Mini-vacanţa de 1 Decembrie a deschis sezonul pentru schi

Mini-vacanţa de 1 Decembrie a adus pe pârtii turişti din toate colţurile ţării şi chiar din străinătate

Vezi și

Mini-vacanţa de 1 Decembrie a adus pe pârtii turişti din toate colţurile ţării şi chiar din străinătate. Cei mai fericiţi pentru primii fulgi de zăpadă de la munte au fost copiii.

Cei mici s-au bucurat de stratul de nea de peste 70 de centimetri şi au vrut să construiască chiar şi oameni de zăpadă. Primii fulgi, prima distracţie şi. primele trânte. La Harghita Băi, pârtiile nu sunt bune pentru schiat, dar ideale pentru săniuş. Mai ales că tunurile de zăpadă funcţionează zi şi noapte. La cota 2.000 din Sinaia zăpada măsoară şi o jumătate de metru.  Termometrele au arătat - 4 grade celsius, dar cui i-a păsat! Dacă vremea se va menţine rece în următoarele zile, se va putea schia în condiţii şi mai bune la Sinaia. Stratul de zăpadă e şi mai gros la Bâlea Lac sau pe Vârful Omu. Acolo depăşeşte 70 de centimetri.

La munte stratul de zapada masoara in unele locuri si peste 70 cm. Dar, spun meteorologii, vremea se încălzeşte şi mai scăpăm de precipitaţii. La munte rămâne frig, mai ales noaptea, când vor fi şi temperaturi negative. În sud, în schimb, temperaturile urcă din nou peste limitele normale, până la 14-15 grade. In zilele urmatoare se mai incazeste si mai scapam se precipitatii, va fi mai cald decat in mod normal, maximele vor atinge si valori de 14.15 grade in sudul tarii; noptile vor fi cam friguroase , prin depresiuni si la munte minimele vor cobora pana spre -4.-5 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mini-vacanţa de 1 Decembrie a deschis sezonul pentru schi