Antena Meniu Search
x

Video Minivacanţa de Rusalii, dezastru pentru patroni din cauza vremii extreme. Mulţi turişti şi-au anulat rezervările

Chiar dacă nu e vremea ideală pentru vacanţă, mulţi români nu au mai vrut să stea acasă şi au plecat la mare sau la munte de Rusalii. Cu toate astea, ploile din ultimele zile au determinat un turist din trei să-şi anuleze rezervarea, spre disperarea patronilor care sperau ca acesta să fie cel mai aglomerat weekend de la începutul pandemiei.

de Redactia Observator

la 20.06.2021, 14:06

Vezi și

Vama Veche este cea mai animată staţiune în acest sfârşit de săptămână, dar puţini au fost ei care s-au încumetat la o baie în mare.

Turist: Nu poţi să vii la mare fără să faci baie.

Reporter: Apa rece?

Turist: Rece la început, dar când ai suflet reuşeşti să-i rezişti.

Cei mai mulţi au stat departe de apă, nu şi de distracţie. Plaja a fost plină de tineri hotărâţi să petreacă ca-n vremurile bune.

Turist: Niciodată nu ne-a păsat cum e vremea în Vama Veche, de ce ne-ar păsa acum?

În celelalte staţiuni a bătut vântul. Mamaia, altădata polul distracţiei, a fost ieri aproape goală.

Turistă: Mai mult ne plimbăm şi strângem chiar şi scoici.

30% dintre turişti şi-au anulat vacanţa la mare

Vremea capricioasă a sticat planurile turiştilor şi socotelile patronilor. În acest weekend erau aşteptaţi pe litoral peste 50.000 de oameni, însă din cauza ploilor abundente, aproximativ 30% şi-au anulat vacanţa.

Răzvan Dobre - manager hotel: Au fost foarte multi care au intrebat cum este timpul, daca se poate anula rezervarea in cazul in care vrea rezervare.

Bogdan Mărişoiu - manager terasă: Sunt mult mai puţini faţă de anii trecuţi. Sezonul ploios a reuşit să-i ţină pe oameni destul de mult blocaţi prin ţară şi pe acasă. Sperăm că imediat ce va apărea şi soarele şi vom trece de perioada asta.

Cine a ales muntele s-a bucurat doar de plimbări scurte.

Turistă: Este încă foarte frumos, pentru că este vreme răcoroasă, bună pentru plimbări, nu este nicio problemă şi peisajul de aici este minunat.

Turist: Uite, Biserica Neagră, au unde să se ducă și atunci, de luni încolo, când se încălzește, cum au anunțat prognoza meteo, fiecare să se ducă unde și-au propus

Nici cine a ales să rămână în hotel nu s-a plictisit.

Laura Ursu, director hotel: Gradul de ocupare este de 60 la sută, în această peioadă, dar clienții pot să aibă parte de diferite activități, chiar dacă vremea nu ne ajută

Mariana Tinu, reprezentant hotel: Chiar dacă plouă afară, clienții noștri pot beneficia de piscina, pe bază de programare. Piscina include saună, salină, fitness

Prețul mediu al cazării pentru vacanța de Rusalii la munte, la un hotel de patru stele, a fost de 55 de euro de persoană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Minivacanţa de Rusalii, dezastru pentru patroni din cauza vremii extreme. Mulţi turişti şi-au anulat rezervările