Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mitzura Arghezi, condusă pe ultimul drum. Cui i-a lăsat averea uriașă

Mitzura Arghezi, unica fiică a marelui poet Tudor Arghezi, a fost înmormântată astăzi. Se odihneşte în curtea casei părinteşti alături de tatăl ei

de Redactia Observator

la 29.10.2015 , 16:48

Mitzura Arghezi, unica fiică a marelui poet Tudor Arghezi, a fost înmormântată astăzi. Se odihneşte în curtea casei părinteşti alături de tatăl ei. În urma sa, a rămas o moştenire uriaşă a cărei valoare încă nu este cunoscută. Cele mai de preţ sunt însă poeziile tatălui său. Se pare că Mitzura a scris şi un testament prin care îi lasă averea unui bărbat care a avut grijă de ea. 

Familia lui Corneliu Vadim Tudor nu a fost prezentă la înmormântare dar i-a trimis o coroană de flori pe care a scris "Toamna nu a fost mai tristă" cu aluzie la poezia lui Arghezi "Niciodată toamna.".

De altfel, marele poet i-a dedicat fiicei sale una dintre cele mai frumoase scrieri ale sale: "Cântec de adormit Mitzura". Mitzura Arghezi s-a stins la 90 ani, într-un azil. Ultima lună din viaţa ei seamănă cu un scenariu de film. Nepoata ei a sunat la 112 şi a anunţat că a fost răpită din spital de un bărbat care ar fi prezentat un testament fals. În urma anchetei, s-a stabilit că Mitzura Arghezi a plecat de bună-voie cu bărbatul care avusese grijă de ea. Mitzura Arghezi a fost înmormântată alături de părinţii săi în curtea casei părinteşti, de pe strada Mărţişor.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Mitzura Arghezi, condusă pe ultimul drum. Cui i-a lăsat averea uriașă