Antena Meniu Search
x

Povestea lui Brâncoveanu! În urmă cu 300 de ani, revenea din Constantinopol

A fost cel mai bogat domnitor al Ţării Româneşti, dar şi cel mai credincios. Constantin Brâncoveanu a fost martir, iar acum e un sfânt

Vezi și

A fost cel mai bogat domnitor al Ţării Româneşti, dar şi cel mai credincios. Constantin Brâncoveanu a fost martir, iar acum e un sfânt

I s-a oferit viaţa în schimbul credinţei, dar a refuzat. Constantin Brâncoveanu a trăit în vremuri tulburi. În care Ţara Românească era dorită de toate marile puteri ale lumii. A fost un domnitor şi un politician abil, dar n-a uitat să fie, în primul rând, român. Şi Creştin.

Era descendent din marii domnitori ai Ţării Româneşti. Avea o avere fabuloasă, dar îşi iubea ţara. Şi a vrut s-o vadă prosperând. De la el ne-au rămas azi zeci de clădiri monumentale, şcoli şi mănăstiri.

A condus ţara cu mână forte, vreme de mai bine de 20 de ani. Dar a fost trădat chiar de ai lui. În urmă cu exact 300 de ani, întreaga familie Brâncoveanu a fost adusă la Constantinopol. Sultanul i-a făcut prizonieri şi i-a torturat câteva săptămâni. Pe 15 august, chiar de Sfânta Maria, i-a condamnat la moarte prin decapitare. Singura salvare - convertirea la Islam. Matei, cel mai mic dintre cei patru fii, a căzut în ispită. Şi-ar fi schimbat credinţa, ca să-şi trăiască tinereţea. Avea numai 12 ani.

Astfel, cei care au murit au fost martiri, iar acum sunt sfinţi. Iar mâine, moaştele sfântului Constantin Brâncoveanu,deshumate săptămâna trecută, vor fi purtate în procesiune prin Capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Povestea lui Brâncoveanu! În urmă cu 300 de ani, revenea din Constantinopol