Antena Meniu Search
x

Dorinţele turiștilor ucid peştii din bazinul amenajat lângă delfinariul din Constanţa

Peştii din bazinul amenajat lângă delfinariul din Constanţa riscă să moară din cauza turiştilor. Locul a fost transformat de vizitatori într-o adevărată fântână a dorinţelor, iar cei care ajung acolo aruncă monede în apă, în speranţa că vor avea noroc.

de Redactia Observator

la 06.08.2019, 12:08

Vezi și

Peştii din bazinul amenajat lângă delfinariul din Constanţa riscă să moară din cauza turiştilor. Locul a fost transformat de vizitatori într-o adevărată fântână a dorinţelor, iar cei care ajung acolo aruncă monede în apă, în speranţa că vor avea noroc. Că au sau nu, nu se ştie! Cert este că peştii, mulţi din specii rare, au ghinion. Metalul din care sunt făcuţi banii rugineşte şi îi intoxică.

Sunt dorinţele oamenilor, care ajung în găleata îngrijitorilor. Este un obicei medieval, un obicei care, însă, deranjează peştii.

Şi, pentru ca acest lucru să nu se întâmple, managerul Complexului Muzeal din Constanţa şi-a pus costumul de scafandru şi a intrat în apă, să adune monedele. Face asta ori de câte ori este nevoie. Atât el, cât şi ceilalţi angajaţi.

Turiştii aruncă în bazin monede şi chiar bancnote, crezând că astfel vor avea noroc. Deşi angajaţii le atrag atenţia de fiecare dată, deşi a fost montată şi o plăcuţă cu interdicţia, vizitatorii nu prea ţin cont. Aşa se face că sunt zile în care în bazin există mai mulţi bani decât peşti.

Ca să protejeze peştii din bazin, din specii rare şi scumpe, cei de la delfinariu se gândesc să monteze un sistem de supraveghere video. Iar vizitatorii care mai arunca bani ar putea fi daţi pe mâna poliţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Dorinţele turiștilor ucid peştii din bazinul amenajat lângă delfinariul din Constanţa