Antena Meniu Search
x

Video Morminte marcate cu roşu în Alba, dacă nu a fost plătită taxa de 165 de lei. Reacţiile rudelor când au văzut situaţia

Decizie revoltătoare la Alba Iulia, unde administraţia cimitirelor a marcat cu vopsea roşie crucile de pe locurile de veci care nu au taxa plătită la zi. Rudele răposaţilor au rămas fără cuvinte. Mulţi s-au dus la poliţie să facă reclamaţie. 

de Redactia Observator

la 07.11.2022, 21:00

Vezi și

Cei care s-au trezit cu mormintele rudelor pângărite spun că nimic nu poate da dreptul autorităţilor să vandalizeze monumentele funerare. 

Localnici: Dureros.... Dureros... Trebuie respectată memoria oamenilor...

- Eu îl consider un gest abuziv. Trebuiau să fie anunţaţi pe baza contractului care s-a făcut urmaşii sau să se anunţe la intrarea în cimitir.

Taxa de administrare a unui loc de veci este 165 de lei pe an la Alba-Iulia. Angajaţii de la Administraţia Cimitirelor se apără - au trimis mai întâi avertismente şi au trecut la represalii doar în cazuri pe care le numesc extreme. Îi au ca aliaţi pe angajaţii firmelor de pompe funebre.  

Pe acelaşi subiect

Flaviu Popa - reprezentant firmă pompe funebre: Sunt locuri cu taxe neplătite de 8, 10, 12 ani. 

Au fost morminte abandonate, părăsite, morminte la care s-a încercat să se ia legătura cu aparţinătorii. Fără succes.

Datorii şi pe lumea cealaltă

Primarul din Alba Iulia, în subordinea căruia sunt angajaţii de la Administraţia Cimitirelor, spune că habar nu avea de ce au făcut subalternii lui. 

Gabriel Plesa - primar Alba Iulia: E un lucru destul de grav. Sub nicio formă nu vopseşti un mormânt. Poţi să pui o hârtie, poţi să faci adrese. Sunt atâtea moduri decente prin care se putea anunţa. Noi nu am fost înştiinţaţi de aşa ceva. Categoric m-aş fi opus la o astfel de acţiune. 

Administraţia cimitirelor promite că va şterge vopseaua de pe monumentele funerare când locurile de veci vor fi la zi cu taxa. Până atunci, poliţiştii au început ancheta penală pentru profanare de cadavre şi morminte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Morminte marcate cu roşu în Alba, dacă nu a fost plătită taxa de 165 de lei. Reacţiile rudelor când au văzut situaţia