Antena Meniu Search
x

Motorina miroase a evaziune

Pentru unii motorina pe care noi o plătim scump la pompă e, în fapt, o afacere de milioane de euro.

Vezi și

 Pentru unii motorina pe care noi o plătim scump la pompă e, în fapt, o afacere de milioane de euro. Există patroni de benzinării care bagă taxele doar în preţul carburantului, nu şi în buzunarul statului. 400 de tone de motorină evazionată au confiscat inspectorii antifraudă numai de la o firmă din Sibiu.

Culmea e că firma de la care s-a luat acum combustibilul, e anchetată de doi ani în celebrul dosar Blejnar. Milioane de euro, 400 de tone de motorină şi o afacere din care un patron de benzinărie avea să-şi umple buzunarele de bani.

Cu lejeritate, fostul administrator al firmei susţine că asta ar fi singura lui problemă: cazanul. Autorităţile însă spun că e doar o etapă dintr-un lanţ lung de ilegalităţi.

Omul ştie multe detalii despre cine şi cum i-a confiscat marfa, chiar dacă spune că firma pe care a administrat-o e de domeniul trecutului. Trecutul însă îl leagă strâns tot de afaceri necurate cu motorină.

Numele lui apare în rubrica inculpaţilor în celebrul dosar "Motorina", în care este anchetat şi fostul şef al ANAF-ului, Sorin Blejnar. Acolo mai mulţi benzinari sunt acuzaţi că ar fi evazionat 5000 de tone de motorină, şi ar fi băgat în buzunare nu mai puţin de 22 de milioane de lei.

Acum însă motorina i-a fost confiscată, iar firma amendată cu 50 de mii de lei şi suspendarea activităţii de comercializare a carburanţilor timp de o lună. Nereguli la carburanţi au fost descoperite însă şi în Capitală. În plus firma bucureşteană a fost amendată şi cu 200 de mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Motorina miroase a evaziune