Antena Meniu Search
x

Muncitorii care renovează şcolile fac afaceri pe banii statului

Ai o şcoală în apropiere, ai parte de o renovare rapidă şi foarte ieftină a locuinţei. Nu este un program al statului. Sunt mici afaceri cu banii statului.

Vezi și

 Ai o şcoală în apropiere, ai parte de o renovare rapidă şi foarte ieftină a locuinţei. Nu este un program al statului. Sunt mici afaceri cu banii statului.

Echipa Observator a negociat cu nea Florică. Este meseriaş profesionist în afacerile extra-şcolare. Până nu vede care e problema, nu ştie ce materiale de construcţii să ia din curtea şcolii.

Şcolile ar trebui să fie în această perioadă în "febra" reparaţiilor. Mai este o lună până când se întorc elevii din vacanţă. Dar pe muncitori nu-i interesează. Ar pleca oricând de la şcoală cu un sac de var şi de ciment pentru un ciubuc.

Ce-i drept, în timpul programului muncitorii au alte preocupări. Este vorba de planul "Dorel". În timp ce aceşti muncitori joacă skandenberg, doar unul lucrează. Ascuns în subsolul liceului.

Alte şcoli au rămas pe mâna femeii de serviciu. Ea şi portarul ne fac o demonstraţie că se pricep de minune la reparat locuinţe. Aşa vor să ne convingă că sunt cei mai buni intermediari în afaceri.

Indiferent de afacerile din curtea şcolii, interesul autorităţilor e ca până în septembrie unităţile de învăţământ să fie pregătite pentru a primi elevii. Anul trecut, 15% dintre şcolile din România nu au primit autorizaţia de funcţionare sau autorizaţia sanitară. Chiar şi aşa, tot au funcţionat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Muncitorii care renovează şcolile fac afaceri pe banii statului