Antena Meniu Search
x

Video Nămeți de 3 metri în stațiunea Rânca. Proprietarii de cabane au săpat adevărate tranșee

Zăpada a venit cu bucurii, dar și cu probleme la munte. În stațiunea Rânca, nămeții ajung și la trei metri, iar asta a făcut ca accesul spre multe cabane să devină aproape imposibil. A nins abundent şi multe maşini parcate pe marginea drumului au fost îngropate de utilajele de deszăpezire.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 16.01.2021, 19:59

Vezi și
  • Până de curând drumarii scoteau camioane întregi încărcate cu zăpadă, dar acum se plâng că operațiunea ar costa prea mult

Dacă pe drumul național care duce spre Rânca se circulă fără probleme, nu la fel se întâmplă și pe șoselele laterale. Din cauza zăpezii, mulţi şoferi nu au mai putut să-şi mişte maşinile nici măcar un metru.

Turiștii și cabanierii s-au trezit cu troiene care au ajuns până la ferestrele pensiunilor.

A nins destul de mult în stațiune. S-a adăugat și zapada care a fost îndepărtată de pe drum astfel că nu e de mirare că găsim la tot pasul imagini cu mașini îngropate de-a dreptul în zăpadă. Așa că fiecare se descurcă aşa cum poate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Unii turiști au făcut haz de necaz și au pornit pe drum direct în clăpari și pe schiuri. Altă șosea, pentru că nu a fost curățată de zăpadă, a fost transformată în pârtie de săniuș.

În unele zone din stațiune nămeții ajung și la trei metri, astfel că mulți cabanieri au fost nevoiți să sape adevărate tranșee să aibă acces către unitățile de cazare.

Până acum, cele două primării care administrează stațiunea obișnuiau să încarce zăpada de pe drumuri în mașini de mare tonaj și să o ducă în afara stațiunii. În această iarnă, nu s-a mai întâmplat așa.

Întrebați de această situație, primarii susțin că o astfel de operațiune ar fi prea costisitoare și nu este prevăzută în contractele pentru deszăpezire așa că nămeții vor rămâne pe marginea drumurilor.

Nămeţi mari sunt şi în Munţii Făgăraş. La Bâlea Lac, stratul de zapadă a depăşit 2 metri, iar salvamontiştii avertiezează că e risc mare de avalanşă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Nămeți de 3 metri în stațiunea Rânca. Proprietarii de cabane au săpat adevărate tranșee