Antena Meniu Search
x

Narcisele sălbatice din Bistrița-Năsăud, distruse de turiști

Spectacol de steluţe albe pe un deal din Bistriţa Năsăud! Au înflorit narcisele sălbatice, iar turiştii au venit să le admire.  Unii dintre ei, care ştiu că sunt flori protejate şi, mai mult, spun că aduce ghinion dacă sunt distruse. Alţii n-au ţinut însă cont şi au plecat acasă cu buchete generoase

de Redactia Observator

la 04.05.2019, 11:39

Vezi și

Spectacol de steluţe albe pe un deal din Bistriţa Năsăud! Au înflorit narcisele sălbatice, iar turiştii au venit să le admire.  Unii dintre ei, care ştiu că sunt flori protejate şi, mai mult, spun că aduce ghinion dacă sunt distruse. Alţii n-au ţinut însă cont şi au plecat acasă cu buchete generoase.

Narcise cât vezi cu ochii, în poiana de pe Şesul Mogoşenilor. Este sezonul lor, iar peisajul este de vis. Bineînţeles că pozele între flori nu puteau să lipsească.

Cu toate că zona este protejată, cei mai mulţi rup narcisele, ca să le ducă acasă. Alţii rezistă tentaţiei, dar mai mult din superstiţie decât din grija pentru flori.

În simbolistica religioasă, narcisa este floarea Învierii. Legenda spune că a fost prima floare care a apărut după ce Iisus s-a reîntors pe pământ, în Grădina Ghetsimani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Narcisele sălbatice din Bistrița-Năsăud, distruse de turiști