Antena Meniu Search
x

Video Magnoliile au transformat parcurile din Oradea într-un peisaj de poveste: " Zâmbesc, este minunat"

Este sezonul magnoliilor în Oradea, iar asta se vede cel mai bine în parcurile din oraş. Unul anume poate fi confundat zilele acestea cu o grădină japoneză, şi asta datorită zecilor de copaci de magnolie. Vorbim despre Parcul Palatului din Baroc transformat peste noapte în studio de fotografie. Dacă vreţi să admiraţi ineditul peisaj trebuie să vă grabiţi. Magnoliile sunt înflorite doar două săptămâni pe an. 

de Redactia Observator

la 11.04.2022, 17:52

Vezi și

Peisaj de poveste în Oradea, odată cu înflorirea magnoliilor în parcuri. Iar localnicii se bucură din plin de aer liber şi de peisajul numai bun pentru şedinţe foto pline de romantism.

"De când am intrat pe poartă zâmbesc, este minunat", mărturiseşte o trecătoare.

Fotografi profesionişti şi amatori sunt entuziasmaţi de acest decor spectaculos şi mărturisesc că florile îmbogăţesc fiecare cadru.

Mariana Kofler – model: Am profitat de această zi superbă, magnoliile sunt minunate şi arată superb în această perioadă a anului.

Ovi D. Pop – fotograf: Pentru un fotograf profesionist este o adevarată mină de aur. În fiecare an vin aici modele sau chiar clase pentru a face poze.

Cei care administrează parcul spun că magnoliile sunt admirate de turiştii care ajung în această perioadă în Oradea.

László Böcskei – episcop romano catolic: Anul trecut, în această perioadă în care au înflorit magnoliile şi lalelele am avut aproape 30 de mii de vizitatori.

În lume există cel puţin 70 de specii de magnolii

Florile se deschid primăvara, de obicei în luna aprilie, iar copacii rămân înfloriți doar 2 săptămâni. În grădinile din Oradea au mai fost plantate şi mii de lalele, precum şi alte 40 de soiuri de flori, care vor înfrumuseţa oraşul de-a lungul întregului an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Magnoliile au transformat parcurile din Oradea într-un peisaj de poveste: " Zâmbesc, este minunat"