Antena Meniu Search
x

Inspecţia Judiciară a deschis o anchetă la DNA Ploieşti, după aducerea de la 400 de km, la audieri, a unei bătrâne de 90 de ani

Scene revoltătoare s-au derulat la DNA Ploieşti. "Nici în Război nu am trăit aşa ceva". Sunt cuvintele unei femei de 90 de ani, bunica Anei Maria Pătru.

Vezi și

Scene revoltătoare s-au derulat la DNA Ploieşti. "Nici în Război nu am trăit aşa ceva". Sunt cuvintele unei femei de 90 de ani, bunica Anei Maria Pătru, care a venit în cârjă la audieri. Bătrâna a fost citată, de la sute de kilometri distanţă, ca să dea explicaţii în dosarul nepoatei sale, acuzate de corupţie. Nu a putut vorbi, pentru că i s-a făcut rău înainte să stea faţă în faţă cu procurorii. După incident, inspecţia judiciară a deschis anchetă şi verifică felul în care se fac cercetări.

- Ştiţi unde sunteţi şi de ce aţi venit?

- Ştiu de ce. Am venit şi eu aici că... Aşa îmi vine să şi plâng. Cum am venit de acasă, să văd şi eu ce a făcut DNA. Că mi-a nenorocit copilul. 

Cu lacrimi în ochi şi sprijinită într-un toiag, Nicoliţa Simionescu păşeşte cu greu spre întâlnirea cu procurorii DNA. Anchetatorii au chemat-o până la Ploieşti, să spună ce ştie despre terenul din Voluntari pe care nepoata ei l-ar fi cumpărat cu bani proveniţi dintr-o presupusă mită. 

Pe acelaşi subiect

-Ce o să le spuneţi anchetatorilor?

-Ce să le spun? Le spun aşa, în felul următor: Că vreau să trăiesc, să văd şi eu pe DNA care şi-a bătut joc de copilul meu.

"Este terenul cumparat de bunica mea si lasat mamei mele prin testament. Fiecare bănuţ este justificat.", e declaraţia Anei Maria Pătru, nepoata Nicoliţei Simionescu. Procurorii ar fi putut, conform Codului de Procedură Penală, să o audieze pe bunică la domiciliu, ţinând cont de vârsta înaintată. Însă au citat-o de pe o zi pe alta, de la 400 de kilometri distanţă.

- Nu mi s-a întâmplat niciodată, nici pe timpul războiului. Sunt veteran de război, soţul meu a fost veteran. Soţie de veteran de război, şi nu s-a întâmplat niciodată ceea ce s-a întâmplat cu DNA.

"Din cauza stării de sănătate şi din cauză că nu vedea, nu auzea bine, nici nu ştiu cât a înţeles din ce i s-a explicat acolo, a preferat să nu dea nicio declaraţie.", a spus avocatul Anei Maria Pătru, Veronel Rădulescu. Femeii i s-a făcut rău înainte de audiere. Nu a mai putut spune nimic. 

Nu este prima oară când la Direcţia Naţională Anticorupţie ajung persoane vârstnice. În 2014, Maria Cociorvan, o bunică de 72 de ani, a fost adusă din Rădăuţi la Bucureşti pentru a explica de ce a dat 35 de ouă unui judecător. Procurorii au considerat că e mită, iar bătrâna a fost audiată ore în şir, apoi lăsată pe străzi, în mijlocul Capitalei, fără să îşi pună nimeni problema cum va ajunge înapoi acasă, în nordul Moldovei. Doi ani mai târziu, bunica a murit. 

Controverse au fost astăzi şi la audierea procurorului Mihaela Iorga. Anchetatorii i-au sunat mai întâi fiica şi apoi mama, pentru a o chema la DNA. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Inspecţia Judiciară a deschis o anchetă la DNA Ploieşti, după aducerea de la 400 de km, la audieri, a unei bătrâne de 90 de ani