Antena Meniu Search
x

Zeci de mii de români sunt executaţi silit de ANAF pentru datorii din 2012, cu câteva luni înainte de prescriere

Niciodată nu e prea târziu să fim taxaţi: ANAF colectează datorii vechi de cinci ani, cu numai câteva luni înainte să se prescrie.

Vezi și

Niciodată nu e prea târziu să fim taxaţi: ANAF colectează datorii vechi de cinci ani, cu numai câteva luni înainte să se prescrie. Zeci de mii de români au primit deja vestea că vor fi executaţi, dacă nu îşi plătesc contribuţiile de sănătate din 2012. Între timp, mulţi dintre ei au murit.

Zeci de mii de români s-au trezit peste noapte cu datorii la Fisc. Sumele sunt de ordinul miilor şi chiar sutelor de mii de lei. 

Olivia a lucrat doar 4 luni ca administrator financiar într-o firmă. Acum, a primit o înştiinţare prin care a aflat că are de plătit 1.700 de lei contribuţii din sănătate, pensii şi şomaj. "Pentru anul 2012 apar nişte venituri de la Casa de Sănătate pe care le-aş fi încasat şi nu am plătit impozitul, adică contribuţia pe sănătate. Ajungeai să plăteşti de 100 de ori, de 1000 de ori mai mult decât venitul încasat! Acum, la fel, cred că e o aberaţie."

Ea vrea să dea în judecată fie fostul angajator, fie ANAF. Totuşi, legea e de partea autorităţilor. 

De cinci ani, birocraţia ne dă planurile peste cap. În 2012, s-a eliberat ordonanţa prin care contribuţiile de sănătate să fie plătite la ANAF. Un an mai târziu, în 2013, Fiscul a preluat baza de date de la CASS. În 2014 s-a suspendat procedura, între 2015 şi 2016 au avut loc schimbările de guvern şi abia anul acesta au început să fie colectaţi banii. 

Până acum, ANAF nu a oferit o explicaţie pentru cele 9 milioane de români care au plătit contribuţii de sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Zeci de mii de români sunt executaţi silit de ANAF pentru datorii din 2012, cu câteva luni înainte de prescriere