Antena Meniu Search
x

Nicuşor Dan pariază pe trenul metropolitan Bucureşti - Ilfov: "Mă voi lupta pentru ca proiectul să fie pus în practică"

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a anunţat, miercuri, că este pregătit să parieze pe punerea în practică a proiectului ce prevede implementarea trenului metropolitan Bucureşti - Ilfov.

de Redactia Observator

la 22.09.2021, 19:43

Nicuşor Dan este convins că trenul metropolitan ajută la reducerea traficului şi a poluării din Bucureşti
Nicuşor Dan este convins că trenul metropolitan ajută la reducerea traficului şi a poluării din Bucureşti - Facebook Nicuşor Dan
  • Nicuşor Dan nu a oferit un eventual termen pentru finalizarea proiectului ce vizează trenul metropolitan Bucureşti - Ilfov.

Nicuşor Dan a dat asigurări că proiectul este unul realizabil, graţie fondurilor europene, şi că s-a realizat deja un angajament comun al Primăriei Capitalei, Consiliului Judeţean Ilfov şi primăriilor din Ilfov pentru implementarea acestui proiect.

Nicuşor Dan este convins că trenul metropolitan Bucureşti - Ilfov este o soluţie importantă pentru rezolvarea problemei traficului rutier din zona Capitalei, dar şi pentru diminuarea poluării din Bucureşti. Pe de altă parte, Nicuşor Dan nu a oferit un eventual termen de finalizare a proiectului, astfel că nu se ştie cu exactitate de când populaţia ar putea utiliza un astfel de tren metropolitan.

Redăm integral mesajul transmis de Nicuşor Dan, primarul Capitalei, prin intermediul paginii personale de Facebook:

"Din prezentarea făcută azi la Primăria Generală cu privire la trenul metropolitan București – Ilfov, a rezultat limpede că vorbim despre un proiect crucial pentru mobilitatea în Capitală și una dintre soluțiile importante pentru rezolvarea problemei traficului rutier.

Pe acelaşi subiect

În esență, simpla construcție a câte unui pasaj, pe unde pare că e nevoie, nu reprezintă o soluție pe termen lung. De aceea, am prezentat azi abordarea noastră structurală pentru transportul cu trenul de suprafață, care va fi complementară cu o abordare structurală asupra traficului rutier. 

Există un angajament comun al Primăriei Capitalei, Consiliului Județean Ilfov și primăriilor din Ilfov pentru a colabora în realizarea acestui proiect, care poate fi finanțat din fonduri europene. 

Pe lângă beneficiul reducerii aglomerației pe șoselele din București, proiectul contribuie în mod semnificativ la scăderea poluării pe care o generează transportul în Capitală și, în același timp, se încadrează în viziunea generală pentru modernizarea transporturilor în România. 

Cred în acest proiect fiindcă există proiecte similare de succes în mai multe orașe din Europa și America și mă voi lupta pentru ca el să fie pus în practică".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Nicuşor Dan pariază pe trenul metropolitan Bucureşti - Ilfov: "Mă voi lupta pentru ca proiectul să fie pus în practică"