Antena Meniu Search
x

Video Nicuşor Dan a oprit toaletarea şi defrişarea arborilor din Bucureşti pentru că vrea scanarea lor cu un tomograf special: "Pică un copac, striveşte un om sub el. Cine este responsabil?"

Nicuşor Dan spune că nu sunt bani pentru nimic, dar ar vrea să scaneze toţi arborii din Capitală. Pentru asta, trebuie să cumpere un tomograf special şi să formeze o comisie de specialişti. Până atunci, primarul a blocat toate avizele de toaletare şi defrişare primite de la ADP-urile de sector. Iar bucureştenii se roagă să nu le cadă vreun copac în cap sau pe maşini.

de Redactia Observator

la 10.09.2021, 20:31

Vezi și
  • 135.000 de lei costă un tomograf pentru scanarea copacilor precum cel dorit de Nicuşor Dan.

"Asta e poza de când am ajuns la maşină. Dacă eu eram cu cinci minute mai devreme în maşină ce făceam, mai trăiam?". Este întrebarea la care Florin nu are un răspuns de mai bine de o lună şi jumătate. În urma furtunii de la finalul lunii iulie, un copac putrezit s-a prăbuşit peste maşina lui parcată. A cerut despăgubiri de la Primăria Capitalei, însă până acum nu a primit răspuns.

În plus, copacul nici măcar nu a fost ridicat de pe stradă. 

Florin Schiu: Am plecat de la muncă seara spre casă şi când am ajuns, copacul acesta era peste ea aici, doar portbagajul se mai vedea din maşina mea. Reparaţia mă costă mai mult decât maşina, vreo 6.000 de euro.

Daune foarte mari are şi Irina. 

Pe acelaşi subiect

Irina Rubichi: Maşina fusese cumpărată cu câteva zile înainte. A costat în jur de 9.000 de euro. La Service ni s-a spus că în jur de 50.000 de lei este dauna. Primăria Bucureşti ne-a răspuns că momentan nu se fac ei vinovaţi şi să ne adresăm celor de la Sectorul 1. Ne-am adresat la ADP Sector 1 şi au spus că ei nu sunt vinovaţi pentru acest incident şi că nu pot oferi despăgubiri. De ce? Nu au bani. 

În Bucureşti sunt aproximativ două milioane de arbori la momentul actual

Scenariul se poate repeta oricând, pentru că Nicuşor Dan a decis să nu mai elibereze avize de toaletare sau defrişare. 

Doar în Sectorul 2 sunt sute de solicitări în aşteptare de la începutul anului. 

Alin Drugău, director general ADP Sector 2: Domnule, pică copacul pe bunul meu, pe casă, pe maşină, pe orice altceva sau la o furtună, pică un copac striveşte un om sub el. Cine e responsabil? Asta înseamnă dosar penal pentru cel care nu a luat măsuri. 

Însă primarul general pare să aibă mai degrabă grija arborilor decât a oamenilor. Niciun copac nu va fi toaletat sau defrişat până când nu va aduna o echipă de specialişti care să le analizeze starea. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Deci am scos la concurs din Direcţia de Mediu 8 sau 9 poziţii. A fost iniţiată procedura de concurs dar cam într-o lună probabil că o să avem oamenii angajaţi. 

În plus, a anunţat că va cumpăra un tomograf pentru copaci în valoare de 135 de mii de lei, însă procedura de achiziţie durează. Între timp, Compania Municipală Arbori, pe care primarul general vrea să o desfiinţeze, are două astfel de utilaje aproape nefolosite.

Ştefan Neagu, director general Compania Municipală Arbori: Vorbim până în maximum 20 de arbori scanaţi până în prezent. Asta în perioada 2018-2019. Ca expert în domeniu, vă pot spune că nu este neapărată nevoie de aceste tomografe. 

În Capitală sunt aproape două milioane de arbori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Nicuşor Dan a oprit toaletarea şi defrişarea arborilor din Bucureşti pentru că vrea scanarea lor cu un tomograf special: "Pică un copac, striveşte un om sub el. Cine este responsabil?"