Antena Meniu Search
x

Noaptea Perseidelor

A fost o noapte magică acolo unde norii nu au acoperit cerul. S-a putut vedea cea mai mare ploaie de stele din acest an. Perseidele au atins intensitatea maximă, iar pasionaţii de astronomie şi-au petrecut seara la observatoarele astronomice

Vezi și

A fost o noapte magică acolo unde norii nu au acoperit cerul. S-a putut vedea cea mai mare ploaie de stele din acest an. Perseidele au atins intensitatea maximă, iar pasionaţii de astronomie şi-au petrecut seara la observatoarele astronomice

Puţin dezamăgiţi, însă, că nu au avut parte de un cer senin. 

Ploaia de meteori ar fi fost un adevărat spectacol, dacă norii nu ar fi acoperit cerul. Oamenii au mers la observatorul din Galaţi să se bucure de fenomenul stelelor căzătoare.

Doar că Perseidele s-au lăsat aşteptate. Pasionaţii de astronomie nu s-au dezlipit de telescop, în noaptea în care stelele căzătoare au avut activitatea maximă. Consolarea nu ar fi venit nici dacă observatorii şi-ar fi putut pune o dorinţă.

Fenomenul de stea căzătoare este cel mai cunoscut. Urma luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 mm diametru ce arde în atmosfera Pământului.

Când cerul este senin, în pătura de stele căzătoare se pot observa şi câteva corpuri puternic luminate. Fenomenul este mult studiat de astronomi. An de an, perseidele sunt atracţia nopţilor de vară.

Şi în serile următoare, stelele căzătoare pot fi observate cu ochiul liber sau prin telescop. Observatorul astronomic din Galati este singurul din ţară care are acoperiş tractabil, iar în lume mai sunt doar câteva de acest gen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Noaptea Perseidelor