Antena Meniu Search
x

Noi informații în cazul accidentului de muncă de la Oltchim. Cum s-a petrecut tragedia (Video)

Noi informații apar în cazul tragediei petrecut azi pe platforma Oltchim, unde un muncitor a decedat, iar un altul a fost transportat în stare gravă la spital.

Noi informații apar în cazul tragediei petrecut azi pe platforma Oltchim, unde un muncitor a decedat, iar un altul a fost transportat în stare gravă la spital.

Bărbatul decedat este Florian Bobleagă, de 49 de ani, din Drăgășani, care era operator chimist și căruia șeful lui i-a cerut, în această dimineață, că efectueze niște lucrări de mentenanță la un vas de colectare gol, în care ar fi fost depozitat propilenoxid, o substanță toxică.

Potrivit voceavâlcii.ro, șeful secției PVC1, Ionel Bejenariu, a fost cel care a dat dispoziție pentru a se intra în vasul 501 de propilenoxid în această dimineață. Citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, maistrul de pe tura A ar fi refuzat să le spună oamenilor să intre în interiorul vasului, știind că și-ar pune viața în pericol. 

Însă, la ordinul lui Bejenariu, Florian Bobleagă a intrat în vas și, intoxicat cu gaz, ar fi căzut de la 4 metri. Pentru salvarea sa ar fi sărit chiar șeful de secție, acesta fiind transportat în stare gravă la Spitalul de Urgență Vâlcea.

Inspectoratul Teritorial de Munca Vâlcea s-a autosesizat și a deschis o ancheta și urmeaza să stabilească dacă în acest caz s-au respectat sau nu normele de securitate și protecția muncii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Noi informații în cazul accidentului de muncă de la Oltchim. Cum s-a petrecut tragedia (Video)