Antena Meniu Search
x

Nou-născutul unei fete de 13 ani a fost declarat mort la naştere, la Ineu. Poliţia a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă

Nou-născutul unei fete de 13 ani a fost declarat mort la naştere, la Ineu. Poliţia a deschis o anchetă. Poliţiştii arădeni fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Nou născutul unei fete de 13 ani a fost declarat mort la naştere, la Ineu
Nou născutul unei fete de 13 ani a fost declarat mort la naştere, la Ineu

Nou-născutul unei fete de 13 ani a fost declarat mort la naştere, la Ineu. Poliţia a deschis o anchetă. Poliţiştii arădeni fac cercetări pentru ucidere din culpă după ce o adolescentă de 13 ani a născut un copil care a fost declarat mort de către medici, familia acuzând că asistenta de pe ambulanţă că a avut un comportament abuziv pe timpul transportului. Medicii spun că fătul ar fi murit de câteva zile, dar o anchetă internă a fost declanşată la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Arad, vizând presupusul comportament abuziv al asistentei medicale.

Ancheta poliţiştilor a fost începută după ce în noaptea de miercuri spre joi copilul unei adolescente a murit la naştere. Fata de 13 ani, din satul Prunişor, era gravidă în luna a noua şi a solicitat o ambulanţă după ce a intrat în travaliu, iar naşterea a avut loc la Spitalul Orăşenesc Ineu.

Reprezentanţii spitalului au declarat, vineri, pentru News.ro, că fătul a fost declarat mort la naştere.

Tânăra a ajuns cu ambulanţa la spital la ora 02,10 şi a născut la ora 02,25 pe cale naturală. Fătul, o fetiţă şi cu o greutate de 1820 de grame, era în stare de descompunere, ceea ce ar indica un deces de câteva zile.

Familia adolescentei acuză însă că asistenta de pe ambulanţă a avut un comportament abuziv. Angajata ar fi înjurat-o pe tânără pentru că se plângea de dureri şi ar fi pus-o să stea pe scaun, nu pe targă, cu picioarele strânse.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Mircea Merea, a declarat pentru News.ro că a cerut efectuarea unei anchete interne, pentru a se lămuri dacă angajata a avut un comportament inadecvat.

Purtătorul de cuvând al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Radu, a declarat că în acest caz se fac cercetări in rem pentru ucidere din culpă şi urmează să aibă loc audieri.

Fătul va fi expertizat medico-legal, urmând să fie stabilite cauzele şi momentul decesului.

Cazul minorei gravide este cercetat şi de Protecţia Copilului, existând informaţii că tatăl copilului este un tânăr de 18 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Nou-născutul unei fete de 13 ani a fost declarat mort la naştere, la Ineu. Poliţia a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă