Antena Meniu Search
x

Cifre înspăimântătoare: 9 din zece elevi au băut măcar o dată alcool

Nouă din zece elevi au băut alcool cel puţin o dată şi 9% chiar au consumat droguri.

Vezi și

Nouă din zece elevi au băut alcool cel puţin o dată şi 9% chiar au consumat droguri. Sunt concluziile şocante ale unui studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog. Tentaţia este la orice pas şi elevii au ajuns să-şi manifeste viciile chiar la porţile şcolilor. Jumătate dintre ei devin fumători înainte să împlinească 18 ani. Iar psihologii spun că tot mai mulţi părinţi vin să le ceară ajutorul. 

Liceul Gheorghe Lazăr, ora 13. După ore, un singur elev îşi mai aşteaptă iubita cu flori la poartă, ca în "Liceenii". Restul, se întâlnesc pe trotuar, la ţigară. 

Printre ei, şi  fiul celebrului actor Mihai Constantin, care face exact ce făcea şi Ionică, tatăl lui, în film. 

- M-am apucat că am vrut să fiu super tare, super cool, şi apoi încă o ţigară, încă o ţigară...

Pe acelaşi subiect

Fumează de doi ani, dar intenţionează să renunţe

- Cu tata mă cert, e foarte strict, îmi zice că miros a tutun, dar eu nu prea recunosc. 

- Cam câţi dintre colegii tăi fumează? 

- 75 la sută 

Cifrele sunt chiar îngrijorătoare: "În judeţul Constanţa, peste jumătate au experimentat cel puţin o dată tutunul. 51, 7 la sută."

Dar pe primul loc în topul viciilor adolescenţilor este băutura. 9 din 10 elevi au declarat pentru un studiu realizat în judeţul Constanţa de agentia nationala antidrog că au băut alcool măcar o dată, iar un sfert dintre aceştia s-au şi îmbătat. Cei mai mulţi sunt băieţi de clasa a 12-a . 

Pe lângă alcool şi ţigări, mulţi tineri au căzut victime şi drogurilor. 

Acest tată are toate motivele să se teamă. 9% dintre elevii chestionaţi au consumat deja droguri. Cei mai mulţi, canabis, apoi  cunoscutele etnobotanice, ecstasy, sau chiar cocaină. Psihologii spun că situaţia este chiar mai dramatică pentru copiii din familii bune. 

Asociaţiile de părinţi cer programe mai variate de prevenire şi educare  în şcoli şi au reclamat că patronii de localuri care servesc alcool şi ţigări minorilor nu sunt sancţionaţi corespunzător . 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Cifre înspăimântătoare: 9 din zece elevi au băut măcar o dată alcool