Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Noul Cod Fiscal i-a suprins pe români cu o taxă în premieră

Românii s-au trezit devreme, astăzi, ca să-şi plătească taxele şi impozitele locale. Şi s-au trezit cu dări mai mari chiar şi cu 25 la sută. Iar dacă vestea nu era suficient de tare încât să ţină locul cafelei, o taxă în plus sigur a fost. Taxa pe terenul. de sub bloc.

de Redactia Observator

la 04.01.2016 , 19:49

 Românii s-au trezit devreme, astăzi, ca să-şi plătească taxele şi impozitele locale. Şi s-au trezit cu dări mai mari chiar şi cu 25 la sută. Iar dacă vestea nu era suficient de tare încât să ţină locul cafelei, o taxă în plus sigur a fost Taxa pe terenul. de sub bloc.

Noul Cod Fiscal i-a suprins pe români cu o taxă în premieră. Nu contează dacă locuiesc la primul sau la ultimul etaj al unui bloc. Cu toţii trebuie să plătească impozit pe terenul pe care este construită clădirea.

Deşi au venit la ghişee pentru a beneficia de reducerea de 10 la sută, contribuabilii au aflat că anul acesta nimic nu a fost redus, ci mărit. Se plăteşte mai mult pentru locuinţe.

Vezi și

Proprietarul unui apartament cu suprafaţa GRAFICA 1 de 100 de metri pătraţi, din Bucureşti, plăteşte un impozit cu 25% mai mare decât în 2015. GRAFICA 2 Dacă acelaşi apartament este sediu de firmă, PFA sau cabinet, atunci coeficientul de calcul al impozitului se dublează şi odată cu el, şi valoarea taxei.

Pentru maşina parcată pe locul plătit, şoferii plătesc şi un impozit de aproape 60 de lei pe an dacă autoturismul are o capacitate cilindrică de cel mult 1600 de centimetri cubi. Cei care nu reuşesc să ajungă la ghişee, mai trebuie să aştepte. Asta pentru că la plata on-line încă nu este funcţională în cele mai multe primării din ţară.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Noul Cod Fiscal i-a suprins pe români cu o taxă în premieră