Antena Meniu Search
x

Noul sistem de avertizare a populaţiei în caz de urgenţă va putea preveni oamenii de pericole în timp record

Sistemul de alertare a populaţiei va fi gata în maximum două luni, au dat astăzi asigurări autorităţile.

Vezi și

Sistemul de alertare a populaţiei va fi gata în maximum două luni, au dat astăzi asigurări autorităţile. Existenţa lui este mai necesară ca oricând, în condiţiile în care fenomenele meteo extreme vor fi tot mai dese, iar meteorologii au anunţat că urmează una dintre cele mai crunte ierni din istorie. Mesajele de avertizare ale sistemului Alert vor ajunge aproape instantaneu la oameni.

Un minut care poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Şi nu doar în cazul fenomenelor meteo extreme. Soluţia aleasă se va baza pe mesajele de tip SMS. 

În cazul unui cod portocoliu, precum cele emise de ANM în această săptămână, oamenii din zonele vizate vor primi automat avertizarea. Asta nu înseamnă însă că la fiecare furtună, vom fi bombardaţi cu mesaje. 

Mesajele de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vor ajunge către operatorii de telefonie care le vor putea trimite către populaţie. 

Sistemul va fi gata în maximum două luni, dau asigurări autorităţile şi nu va costa statul român mai mult de 4 milioane de euro. Asta pentru că operatorii de telefonie au acceptat să-şi asume o parte din costuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Noul sistem de avertizare a populaţiei în caz de urgenţă va putea preveni oamenii de pericole în timp record