Antena Meniu Search
x

Numărul angajaţilor din penitenciare va fi suplimentat cu o mie, după ce mai mulţi angajaţi au anunţat că nu mai vin la serviciu

Guvernul va adopta un act normativ pentru suplimentarea personalului din penitenciare, cu 1.000 de posturi, a declarat, luni, Tudorel Toader

Guvernul va adopta un act normativ pentru suplimentarea personalului din penitenciare, cu 1.000 de posturi, a declarat, luni, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în urma unei întâlniri cu sindicatele angajaţilor din închisori, la Penitenciarul din Vaslui.

O parte dintre angajaţii Penitenciarului Vaslui au anunţat că refuză să mai vină la serviciu, din cauza lipsei de personal, fiind nevoiţi să lucreze un număr mare de ore suplimentare, care nici nu sunt plătite. 

La întâlnire au luat parte lideri sindicali ai angajaţilor din penitenciarele din Vaslui, Iaşi şi Bacău. La finalul întevederii, Tudorel Toader a anunţat că va fi adoptată o Hotărâre de Guvern privind suplimentarea posturilor din penitenciare cu 1.000 de locuri.

Tudorel Toader a spus că Ministerul Justiţiei lucrează, de asemenea, la un proiect de act normativ, probabil Ordonanţă de Urgenţă, astfel încât pe viitor angajaţilor din penitenciare să le poată fi plătite orele suplimentare.

"Plata orelor suplimentare va fi valabilă pentru viitor, nu şi pentru trecut, deci nu retroactiv", a afirmat ministrul Justiţiei, precizând că angajaţii Penitenciarului Vaslui, de exemplu, au acumulat în acest an peste 30.000 de ore suplimentare, iar aproximativ 27.000 au fost compensate cu zile libere.

"Sunt multe probleme de rezolvat în penitenciare. O parte le-am rezolvat, celelalte le vom rezolva cât de curând", a adăugat Tudorel Toader.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Numărul angajaţilor din penitenciare va fi suplimentat cu o mie, după ce mai mulţi angajaţi au anunţat că nu mai vin la serviciu