Antena Meniu Search
x

Video Număr record de turişti pe pârtiile din Poiana Braşov, cozi imense la instalaţiile de transport pe cablu: "Problema e cu ăştia care se bagă în faţă"

La Poiana Braşov, pârtiile au fost pline în aceste zile. Noul sezon a adus un număr record de turişti, iar asta se vede şi în numărul impresionant de urcări însumate de instalaţiile de transport pe cablu. Primele trei zile de schi în Poiana Brașov au adus 12 mii de turişti, cu 3 mii mai mult decât la începutul sezonului trecut.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 28.12.2021, 21:13

Vezi și

Furnicarul de pe pârtii a creat cozi imense la instalaţiile de transport pe cablu. Chiar şi aşa, nimic nu a stat în calea distracţiei.

Turistă: E prima dată când stau la coadă. E ok, acceptabil.

Reporter: Cât aţi stat la coadă?

Turist: Deocamdată 10 minute.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Vi se pare un timp mare, prea mare?

Turist: Destul de mare, dar nu chiar aşa mare cât credeam. Am stat mai mult. M-a deranjat c-am stat la bilete.

Turist: Problema nu e coada. Problema e cu ăştia care se bagă în faţă, că "au un prieten" nu ştiu pe unde.

Unele pârtii sunt încă închise pentru amenajare

Anul acesta, pârtiile din Poiana Braşov au fost deschise încă din ajunul Crciunului, spre deosebire de anii trecuţi, când s-a putut schia abia de Revelion. Iar de Crăciun a fost înregistrat şi un record. În prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, la turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu din Poiana Braşov au fost 16.500 de intrări, adică aproape 2.300 de intrări pentru fiecare oră de funcţionare.

40 de mii de treceri prin porţile instalatiilor de transport pe cablu şi aproximativ 11 600 de utilizatori, aşa arată bilanţul primelor zile de schi în Poiana Braşov şi Postăvarul. Cu 3 mii de schiori mai mult decât în primele zile din sezonul trecut. Deşi starea zăpezii este bună, unele pârtii sunt încă închise pentru amenajare.

Sorin Toarcea, purt cuv Primăria Brașov: Turiştii pot să schieze doar în partea superioară a masivului după care vor fi nevoiţi să coboare cu gondola, iar începătorii pot în continuare să schieze pe pârtia Bradul şi Stadion.

Salvamontiştii recomandă schiorilor să poate întotdeauna un echipament adecvat pe pârtie şi să nu se abată de la traseele marcate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Număr record de turişti pe pârtiile din Poiana Braşov, cozi imense la instalaţiile de transport pe cablu: "Problema e cu ăştia care se bagă în faţă"