Antena Meniu Search
x

Cum arată Nunţiatura Apostolică, "casa" Papei Francisc din România

Cu două zile înainte de întâlnirea cu Papa Francisc, vă prezentăm în exclusivitate casa din România a Sfântului Părinte. Este vorba de Nunţiatura Apostolică. O echipă Observator a intrat în palat pentru a vă arăta ultimele pregătiri.

de Redactia Observator

la 28.05.2019, 21:27

Vezi și

Cu două zile înainte de întâlnirea cu Papa Francisc, vă prezentăm în exclusivitate casa din România a Sfântului Părinte. Este vorba de Nunţiatura Apostolică. O echipă Observator a intrat în palat pentru a vă arăta ultimele pregătiri.

Papa este un om simplu, iar mâncarea sa preferată este spanacul. Nu îi displace, însă, nici friptura argentiniană, spune Nunţiul Apostolic în România.

Excelenţa Sa Miguel Buendia va fi gazdă pentru Sfântul Părinte timp de trei zile la Bucuresti. În Palatul din Centrul Capitalei a fost primit în urmă cu două decenii şi Papa Ioan Paul al II-lea.

Nunţiatura Apostolică este este locul în care Papa Francisc se simte acasă. Chiar dacă alți șefi de stat aleg hoteluri luxoase pentru vizitele internaționale, Papa va veni și va dormi la Nunțiatura în fiecare seară. Asta chiar dacă în țară noastră va vizită și alte orașe în afară de capitală.

Ultimele pregătiri pentru meniul Papei Francisc

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nunţiul Apostolic ne-a transmis că Papa Francisc este nerăbdător să îi întâlnească pe români, şi mai presus de orice, îşi doreşte o întâlnire cu ortodoxia. Papa Francisc va primi veşminte mariane comandate special din Polonia, dar cu design românesc.

Toți cei 25 de mii de credincioși care s-au înscris pe siteul papalabucuresti.ro vor primi și un săculeț al pelerinului. Înauntru, vor găși o șapcă pentru vremea însorită, o pelerină, în caz că plouă, programul evenimentelor, dar și drapelul României împreună cu cel al statului Vatican. Nu în ultimul rând, vor primi credincioșii, și un suvenir religios: rozariul.

Restricții de trafic în București

Restricţiile de trafic de aici din Piaţa Victoriei vor fi aplicate succesiv începând de joi seară, când vor fi interzise oprirea şi staţionarea, inclusiv în parcări. De vineri dimineaţă, de la ora 9, se va circula pe două benzi, inclusiv pe Calea Victoriei, dar şi pe bulevardul Kiseleff şi bulevardul Aviatorilor.

Sunt pregătiri pe tot traseul Papei. La Şumleu Ciuc, în apropierea altarului unde Suveranul Pontif va oficia o liturghie pe 1 iunie, a fost deja amplasată o poartă secuiască de mari dimensiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Cum arată Nunţiatura Apostolică, "casa" Papei Francisc din România