Antena Meniu Search
x

Video O comună din Gorj, bijuterie a turismului românesc. Cazarea şi masa sunt din partea casei

Locuitorii unei comune din Gorj sunt atât de mândri de casele şi tradiţiile lor încât s-au gândit să le împartă şi cu alţii. Totul a pornit de la ideea unei localnice, care crede că satul arată ca o staţiune, iar orăşenii s-ar bucura să îşi petreacă acolo timpul liber . Pentru început, vizitatorii se pot odihni pe paturile de paie, pot încerca straiele populare şi pot mânca gratuit bunatatile locului. 

de Redactia Observator

la 11.10.2021, 17:05

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Case desprinse parcă din basme, lăzi de zestre în care se păstrează intacte şi acum vechi costume populare şi o mâncare cum numai la ţară mai poţi găsi. Pentru localnicii din comuna gorjeană Peştişani astfel de lucruri fac parte din viaţa de zi cu zi. Însă oamenii locului şi-au dat seama că pentru un orăşean, o astfel de privelişte este inedită. 

Localnică: Aici am marea parte a costumelor. ce iubesc eu cel mai tare, costumul popular 

Turistă: Așa ceva nu am mai văzut până acum. Super frumos. 

Ioana, turistă: Îmi aduce aminte de copilăriea mea. Mi-aş dori să pot să port o singură dată şi eu un port popular gorjenesc. 

Pe acelaşi subiect

Comuna nu face parte din circuitul turistic, însă localnicii vor să schimbe acest lucru. Totul a început cu ideea unei proprietare, care şi-a deschis gratuit casa pentru vizitatori. Şi i-a îndemnat şi pe ceilalţi oameni din comună să facă la fel.

Adriana, proprietar: Am plecat de la premiza ca să ajutăm şi pe alţii care nu ar avea unde să vină la ţară. În casa mea pot să vadă totul tradițional, de la cum se locuia, cum mâncau, cum dormeau, trăiau. 

Turiștii nu au rezistat ofertei. Au îmbrăcat iile gorjenești şi s-au odihnit pe paturile de paie. 

 Andreea, turistă: Nu se mai prea găsesc astfel de lucruri cum sunt acestea. Chiar mi-ar plăcea măcar o singură dată să dorm aici pe aceste paturi.

Turist: Îmi aduce aminte de poveştile lui mama, de copilăria ei. Aş vrea să văd măcar o dată cum au copilărit părinţii noştri pe vremuri. 

Oamenii speră ca în curând turismul în comuna lor să prindă avânt. Abia atunci se vor gândi şi la o taxă. Până atunci, însă, cazarea şi masa sunt din partea casei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » O comună din Gorj, bijuterie a turismului românesc. Cazarea şi masa sunt din partea casei