Antena Meniu Search
x

S-au luat primele măsuri împotriva doctoriţei de la Băicoi care a refuzat violent să interneze o pacientă cu probleme cardiace

Imagini greu de privit au în centru un medic care refuză, brutal şi fără explicaţii, internarea unei bătrâne.

Vezi și

Imagini greu de privit au în centru un medic care refuză, brutal şi fără explicaţii, internarea unei bătrâne. Doctoriţa de la spitalul din Băicoi, Prahova, este filmată când rupe fişa de trimitere pe care o avea femeia de la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Astăzi, medicul a încercat să ceară iertare cu o explicaţie incredibilă. Ar fi rupt foile, pentru că se temea că sunt bani ascunşi. O replică vine şi de la ministerul Sănătăţii. Oficialii transmit că, din punct de vedere medical, doctoriţa avea dreptul să refuze internarea pentru că spitalul din Băicoi nu are secţie de cardiologie.

- Internările nu se fac de la Ploieşti către Băicoi. Aici eu hotărâsc dacă internez sau nu!

- Eu nu v-am cerut altceva decât să-mi scrieţi că nu se internează!

- Nu vă scriu!

Pe acelaşi subiect

- Cum să nu vreţi să-mi scrieţi?

- Nu-mi merge pixul!

Nu-i merge pixul şi nu internează. E răspunsul dat familiei unui pacient, de medicul de gardă al Spitalului orăşenesc din Băicoi.  

- Eu vă rog să-mi puneţi ştampila şi parafa dumneavoastră! 

- Doamna doctor! Doamna doctor!

- Sunteţi nesimţită!

- Doamnă, de ce mi-aţi rupt fişa, nu e normal! 

Insistenţele nepoatei sunt oprite de medic cu un gest de neiînţeles. Doctoriţa rupe fişa prin care pacienta, o bătrână de 87 de ani, era trimisă de la Spitalul din Ploieşti, la cel din Băicoi, cel mai apropiat de domiciliul femeii, pentru internare. 

Femeia avea probleme cardiace şi fusese trimisă, în aceeaşi zi, la Ploieşti, pentru investigaţii la inimă, chiar de medicii din Băicoi, deoarece spitalul lor nu are sectie de cardiologie.   

- De acolo ni s-a spus că nu sunt locuri în spital şi la  tratamentul recomnadat ne-au recomandat să venim înapoi la Băicoi, pentru supraveghere. 

La Băicoi, însă, medicul de gardă a decis că pacienta poate pleca acasă. Brutal şi fără explicaţii. 

- Ce aveţi astăzi, de Bobotează, să veniţi la internări?

- Dar, dumneavoastră ce aveţi cu mine? Pentru că dumneavoastră decideţi că nu e de internat şi poate peste un sfert de oră moare!

Pusă faţă în faţă cu inspectorii de sănătate, medicul Marta Coman a avut regrete târzii. 

- Suntem oameni, vă daţi seama. Mai greşim şi noi. Nu suntem supraoameni. 

- Ce v-a facut să rupeţi fişa doamnei?

- Mi-a fost frică că a băgat acolo nişte bani, înţelegeţi?

O comisie de control de la Direcţia de Sănătate Publică a fost trimisă imediat la spital. Medicul este angajat al Spitalului din Drajna, însă pentru a suplini lipsa de medici venea de două ori pe lună în camera de gardă a Spitalului din Băicoi. 

Familia bunicii va face plângere împotriva doctoriţei la Colegiul Medicilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » S-au luat primele măsuri împotriva doctoriţei de la Băicoi care a refuzat violent să interneze o pacientă cu probleme cardiace