Antena Meniu Search
x

Povestea celor nouă bărbaţi morţi în dubă e povestea a mii de români care nu au unde munci şi pleacă de acasă pentru câţiva bani

Moartea celor nouă tineri scoate la iveală o faţă întunecată a României: cea în care oamenii îşi riscă viaţa pentru un pumn de bani.

Vezi și

Moartea celor nouă tineri scoate la iveală o faţă întunecată a României: cea în care oamenii îşi riscă viaţa pentru un pumn de bani. Din zonele sărace ale Moldovei, pleacă zilnic mii de români, la sute de kilometri de familii. Acasă nu găsesc de lucru, aşa că muncesc oriunde, la negru, în timp ce autorităţile se fac că nu observă fenomenul.

Acolo unde sărăcia ucide, oamenii îşi îngroapă adânc speranţa. Suntem în Budeşti, judeţul Neamţ. Patru dintre cei nouă muncitori morţi în accident erau de aici. Un colţ de România în care fiecare zi e o luptă pentru supravieţuire. 

Sate întregi din Moldova au fost pustiite de sărăcie. Bărbaţii, dar şi copiii, pleacă la sute de kilometri, cu săptămânile, să muncească pe unde apucă. La fel precum cei nouă tineri morţi, care şi-au găsit sfârşitul pe drumul înapoi spre casă. 

Mulţi nu câştigă mai mult de 700 de lei pentru trei săptămâni de muncă. 

Aşa trăiesc mii de români în România anului 2018. Fără ajutor, fără educaţie şi fără speranţă. Adică... fără viitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Povestea celor nouă bărbaţi morţi în dubă e povestea a mii de români care nu au unde munci şi pleacă de acasă pentru câţiva bani