Antena Meniu Search
x

Video O fetiţă de 8 ani din Vâlcea a primit a doua şansă la viaţă din partea mamei. Erika suferă de o boală cronică: "Mi s-a îndeplinit un vis"

I-a dat viaţă şi acum "darul" unei vieţi cât mai normale... este cazul unei fetiţe de 8 ani din Râmnicu Vâlcea care a primit de la mama ei un rinichi. Copilul care suferea de o boală cronică avea nevoie disperată de transplant, iar mama s-a dovedit compatibilă. Operaţia s-a realizat cu succes la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca. 

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 12:49

Vezi și

Erika făcea dializă de un an şi jumătate. O boală cronică a rinichilor i-a afectat funcţia pe nesimţite, iar viaţa copilului de doar şase ani atunci s-a schimbat definitiv. A urmat o perioadă extrem de dificilă, atât pentru ea, cât şi pentru mama ei, care i-a fost alături la fiecare pas.

Mama fetiţei: Pentru un copil vesel şi plin de viaţă, s-au întâmplat prea brusc toate lucrurile. A trebuit să înceapă dializa. I-a fost foarte greu să accepte să facă dializă şi să i se pună un corp străin pe ea. Ne-a fost greu şi nouă. 

Fetiţa a făcut dializa un an

Fetiţa a fost nevoită să facă dializă un an până când medicii au decis că este aptă pentru un transplant. A primit un rinichi de la mama ei, din fericire compatibilă. 

Pe acelaşi subiect

Mama fetiţei: Lăsând la o parte că sunt foarte slăbită, mă simt foarte împlinită pentru că mi s-a îndeplinit un vis, să înceapă o viață cât de cât normală. E cu zâmbetul pe buze, e foarte puternică.

Atât mama cât şi fetiţa sunt acum bine. Abia aşteptă să ajungă împreună acasă şi să-şi înceapă "noua" viaţă. 

Prima intervenţie din acest an

Florin Elek, şef secţie transplant Cluj-Napoca: Este bucuroasă că s-a operat că vrea să danseze şi se va întoarce repede, probabil că în 5 zile va merge deja acasă. 

Operaţia de transplant a fost una extrem de complexă, este de altfel prima intervenţie de acest tip făcută anul acesta unui copil la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca. Anual aici se fac peste 100 de astfel de intervenţii, doar aproximativ 10 la sută la pacienţi copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » O fetiţă de 8 ani din Vâlcea a primit a doua şansă la viaţă din partea mamei. Erika suferă de o boală cronică: "Mi s-a îndeplinit un vis"