Antena Meniu Search
x

Video O fetiță din Călărași, abuzată sexual la 6 ani de bunicul matern, încă așteaptă să i se facă dreptate. ”Își aduce aminte că i s-a întâmplat ceva la 6 ani”

Copiii abuzaţi sunt ignoraţi de procurori, adică tocmai de cei care ar trebui să-i apere. O fetiţă din Călăraşi, abuzată sexual la 6 ani de bunicul matern şi de un vecin, nu şi-a găsit dreptatea nici după cinci ani. Procurorul a decis că fapta nu există, deși medicii legiști au vazut urmele agresiunii. Între timp, unul dintre bărbați a mai atacat un copil. Si tot liber e. Tatăl copilului este disperat că acum fetița va ajunge din nou în casa unde a fost violată.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 14.06.2021, 20:09

Vezi și

Tatăl și bunica fetiței sunt disperați că ar putea ajunge din nou în casa unde a fost violată. Bunica fetiței: ”Din suflet vă spun că sunt foarte supărată. Să fie ameninţată cu un cuţit şi autorităţile statului să nu facă absolut nimic”. Tatăl fetiței: ”Îi rog din tot sufletul să facă dreptate, nu că e copilul meu, să-și închipuie că e copilul lor sau nepotul lor. Sa abuzezi de 3 copii și sa fii liber nu se poate”.

Dosar clasat deși medicii legiști au văzut urmele violului

Este strigătul de disperare al tatălui unei fetiţe de 11 ani. Minora ar fi fost agresată sexual de bunicul matern şi de un vecin din localitate. Au trecut 5 ani de atunci şi nu şi-a găsit dreptatea. Asta deşi un document emis de un medic de la spitalul Colentina atestă faptul că fata a fost abuzată sexual.

Bunica fetiței: ”Își aduce aminte. Și a scris acolo mi s-a întâmplat ceva la 6 ani. Cand văd ca scrie treaba asta, nu mai sunt buna de nimic. Un copil niciodată nu minte. Întotdeauna zice adevarul”.

Pe acelaşi subiect

Tatăl fetiței: ”A anunțat abuzul la fetița cu explicații de-a amanuntul. In doua săptămâni era pus pe clasare dosarul”

Cum că fapta nu există. Asta deşi fata a povestit de două ori prin ce a trecut, cum arăta cuţitul cu care a fost ameninţată şi camera din casa presupusului pedofil. Traumă după traumă. Ororile s-ar fi întâmplat când minora locuia mai mult la bunicul matern. În faţa reporterilor Observator, bărbatul a negat totul. Nu i-ar fi făcut nimic nici el, nici prietenul de pahar.

Bunicul matern: ”N-a agresat-o, că copilul era lângă mine tot timpul. Eu bag mana în foc. Dacă au zis ca și eu am agresat. Se poate asa ceva?”

Vecinul a recidivat doi ani mai târziu, cu o altă fetiţă

Reprezentantul IPJ Călărași: ”Cel în cauză a fost cercetat în perioada 2016-2021 în 3 dosare penale, două privind infracţiuni contra vieții și integrității sexuale, cel de-al treilea la regimul circulației pe drumurile publice”.

În 2018, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, procurorul l-a lăsat liber. Liber este şi acum. Tatăl său îl apără.

Mama fetiței cere acum custodie comună cu tatăl

După abuz, fetiţa a fost abandonată de mamă. Are custodie comună cu tatăl, însă acum o vrea înapoi. Părintele e îngrozit la gândul că va ajunge din nou în casa bunicului care a agresat-o.

Tatăl fetiței: ”Vreau sa mi apar copilul. Vreau să-mi știu copilul în siguranță, vreau să scot un om în societatea românească cum trebuie”.

Fetiţa din judeţul Călăraşi e doar unul dintre cei aproape 15.000 de copii violaţi din ultimii şase ani care nu-şi găsesc dreptatea în instanţă. Un raport al Inspecţiei Judiciare arată că 8 din 10 anchete sunt închise de procurori înainte să ajungă în faţa unui judecător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » O fetiță din Călărași, abuzată sexual la 6 ani de bunicul matern, încă așteaptă să i se facă dreptate. ”Își aduce aminte că i s-a întâmplat ceva la 6 ani”